Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Hazai Termékek Hónapja lett augusztus

10perc.hu
2021. 08. 12.
A Hazai Termékek Hónapja lett augusztus

Idén először augusztusban meghirdette a Hazai Termékek Hónapját a Magyar Termék Nonprofit Kft., ezzel folytatva a gyártók és az áruházláncok korábban soha nem látott összefogását eredményező „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampányát.

Az elmúlt években folyamatosan növekedett a gyártók és kereskedelmi láncok érdeklődése a Magyar Termék védjegyek iránt, egyre több közös akciót tudtunk indítani, így már volt mire alapoznunk az összefogást, amikor tavaly tavasszal létrehoztuk a #veddahazait mozgalmat – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető cég ügyvezetője.

Az egy év alatt országosan ismertté vált, önálló védjegyként is bejegyzett, a cégek által előszeretettel használt #veddahazait arról győzte meg a Magyar Terméket, hogy a csatlakozókkal érdemes még magasabb szintre lépniük a hazai áruk népszerűsítésében. Ez a felismerés szülte a Hazai Termékek Hónapját, amely augusztus elején indult 9 gyártó és 5 kereskedőcég összefogásával.

A csatlakozó kereskedelmi társaságok augusztusban saját akciókat folytatnak a hazai termékek népszerűsítésére, például újságjaikban, webshopjaikban kiemelik a Magyar Termék védjegyeit viselő árukat, ajándékakciókat hirdetnek. A Hazai Termékek Hónapjában résztvevő gyártók tévékampányban, óriásplakátokon, Hazai Pakk adománycsomagokkal közös CSR akcióban jelennek meg. Ezen felül augusztus 11-én indult a Magyar Termék Vedd a hazait! országos közösségi fogyasztói nyereményjátéka is.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek