Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gyereknapi zsongás országszerte

10perc.hu
2021. 05. 29.
Gyereknapi zsongás országszerte

Május utolsó vasárnapja most is a gyerekekről szól. Izgalmas programokkal várják a kicsiket és a nagyokat szinte valamennyi településen.

A megszokott nagyobb tömeget vonzó rendezvények ugyan elmaradnak, de a gyerekek szórakoztatására szinte mindenhol készülnek a hétvégén. Budapesten kerületenként változik a kínálat. A legtöbb rendezvény a szabadban lesz. Ahol mégis fedett programokra invitálnak vagy az időjárás miatt beszorulnának esetleg a rendezvény helyszínén az épületekbe, ott a szülőknek fel kell mutatni a védettségi igazolványt.

A Fővárosban a Budapest Garden most hétvégén nyitja a szezont. Számos programmal készülnek vasárnap a gyereknapon is. A gyerekek beöltözhetnek tűzoltónak. Kipróbálhatják milyen a tűzoltás és a sötét labirintus. Lesznek locsolós játékok, rúdon csúszás, óriás puzzle, tűzoltóautó simogató, kincskeresés. A Józsefvárosban meseelőadással várják a gyerekeket, a Teleki László téren. Izgalmasnak ígérkezik a Játszótéri rokkendroll – Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar gyereknapi koncertje.



Fergeteges gyereknapi programokkal készül a Vasúttörténeti Park, ráadásul a gyermekeknek 14 éves kor alatt ingyenes lesz a belépés! Május utolsó vasárnapja a gyermekekről szól, így a Vasúttörténeti Park számos emlékezetes, színes és izgalmas programmal készül aznapra a T-Systems Magyarország Zrt. támogatásával.

A parkban a programsorozat több eleme is igazi élmény lesz a gyermekeknek és családtagjaiknak, hiszen a főszerepet a játékos szórakozás és a jókedv kapja! Az újratalálkozás örömére mesevilágba bújó koncertre invitálnak minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében.



Vonyarcvashegyen is számos programmal készülnek méghozzá a Lido strandon. A család valamennyi tagjának felejthetetlen élményt nyújtanak a különböző színpadi programok. Délután 15-órakor lesz a megnyitó  Buborék koncerttel és a Buborékfújók közös játéka a gyerekekkel. Majd gólyalábasok szórakoztatják a gyerekeket. Mindezek mellett nem maradnak el az ugrálóvárak és a játszóházak sem. Családi sportvetélkedőre is be lehet majd nevezni. Orosházán a Petőfi Művelődési Házban játékos tudomány fogadja majd a gyerekeket. Egy interaktív kiállítás keretében lehet okosodni és persze szórakozni is.

A lényeg a vidámság és a játék, amire a gyerekek nagyon vágynak!

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek