Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Szupersportautóként éled újjá Kincsem

10perc.hu/Kiss B. László
2021. 03. 19.
Szupersportautóként éled újjá Kincsem

Egy Svájcban élő magyar üzletember, Bak Tibor álmodta meg azt a speciális hibrid szupersportkocsit, amelyet a magyar csodalóról, Kincsemről nevezett el.

Várhatóan még az idén bemutatják a Kincsem Hyper-GT prototípusát, a gyártás pedig 2023-ban indulhat, 2025-ben pedig egy luxusterepjárót is készíthetnek a sportautó mellé. Az összeszerelésre két helyszín, Magyarország vagy Anglia merült fel. A Kincsem ötletgazdája és névadója Bak Tibor, a Svájcban élő fiatal magyar vállalkozó.

És hogy mennyire komolyan gondolja az ötletét, jól mutatja, hogy a Jaguartól ismert Ian Callum saját formatervező irodája, a Callum tervezi a hipersportautót. Egy sziluettet már megmutattak a kocsiról, ami a hírek szerint a Jaguar C-X75 prototípusból fog kinőni. Ez a szépség a Specre című Jame Bond-film római üldözéses jelenetéből lehet ismerős a magyar nézőknek, amit Ian Callum tervezett, ám a mester legnagyobb bánatára a Jaguarnál elkaszáltak.Az F1-es hibrid technológiára épülő autóról még nem közöltek részleteket, de állítólag egy kis lökettérfogatú, V10-es szívómotor adja az alapjait. A teljesítménye valahol 300 lóerő fölött lesz. Ehhez kerekenként egy-egy villanymotor társul, amelyek összteljesítménye meghaladná az 1000 lóerőt.

- A Kincsem története inspirálja a márkát – mondta Bak Tibor. – A digitális technológiák úttörő megközelítése lehetővé teszi számunkra, hogy korlátozások nélkül alkossunk, és az egyént a tervezési folyamat középpontjába állítsuk. Ügyfeleink a dinamikus személyre szabás olyan új szintjeit fogják tapasztalni, amelyek még soha nem voltak lehetségesek. Az Ian Callum által tervezett Kincsem Hyper-GT a digitális integráció új módjait fogja össze a fejlesztéssel, a tervezéssel és a gyártással a tulajdonosok számára.Hogy ez az utóbbi mondat pontosan mit jelenet, azt még nem tudjuk. Amúgy Ian Callum nevéhez olyan ikonikus autók tervezése köthető, mint a Ford RS200 és Escort RS Cosworth, vagy az Aston Martin DB7 és Vanquish. Szóval, várhatóan a Kincsem Hyper-GT sem csak egy lesz a szupersportkocsik közül. Ha megvalósul, akkor ötvennégy darab készül belőle – annyi, ahány futamon indult és nyert a névadó magyar csodaló.

Főkép forrása:
Jaguar

Hirdetés

További cikkek