Úgy tűnik, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) minden szempontból megpróbálja megelőzni, hogy a sportolók doppingoljanak. Az ügynökség arra hívta fel a pekingi téli olimpián szereplő sportolók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor kínai húst fogyasztanak.
A WADA szerint a félelem nem alaptalan, mivel már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek.
A tiltólistán szereplő ilyen szerek egyike a klenbuterol, amelyet néhány országban - így Kínában - az állattenyésztésben előszeretettel használnak az izomtömeg és a húshozam növelésének elősegítésére. Az ügynökség azt javasolta a februári olimpián résztvevő sportolóknak, hogy csak olyan helyeken étkezzenek, amelyekre a szervezők határozottan engedélyt adtak.