392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

WADA: „Vigyázz Pekingben, hogy milyen húst eszel az olimpián!”

10perc.hu
2022. 01. 15.
WADA: „Vigyázz Pekingben, hogy milyen húst eszel az olimpián!”

Nem véletlen a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség ajánlása, mert már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek.

Úgy tűnik, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) minden szempontból megpróbálja megelőzni, hogy a sportolók doppingoljanak. Az ügynökség arra hívta fel a pekingi téli olimpián szereplő sportolók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor kínai húst fogyasztanak.

A WADA szerint a félelem nem alaptalan, mivel már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek.

A tiltólistán szereplő ilyen szerek egyike a klenbuterol, amelyet néhány országban - így Kínában - az állattenyésztésben előszeretettel használnak az izomtömeg és a húshozam növelésének elősegítésére. Az ügynökség azt javasolta a februári olimpián résztvevő sportolóknak, hogy csak olyan helyeken étkezzenek, amelyekre a szervezők határozottan engedélyt adtak.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek