EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

WADA: „Vigyázz Pekingben, hogy milyen húst eszel az olimpián!”

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Twitter

Nem véletlen a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség ajánlása, mert már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek.

Úgy tűnik, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) minden szempontból megpróbálja megelőzni, hogy a sportolók doppingoljanak. Az ügynökség arra hívta fel a pekingi téli olimpián szereplő sportolók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor kínai húst fogyasztanak.

A WADA szerint a félelem nem alaptalan, mivel már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek.

A tiltólistán szereplő ilyen szerek egyike a klenbuterol, amelyet néhány országban - így Kínában - az állattenyésztésben előszeretettel használnak az izomtömeg és a húshozam növelésének elősegítésére. Az ügynökség azt javasolta a februári olimpián résztvevő sportolóknak, hogy csak olyan helyeken étkezzenek, amelyekre a szervezők határozottan engedélyt adtak.