392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Visszatéréssel kacérkodik Vlagyimir Klicsko

10perc.hu
2021. 05. 11.
Visszatéréssel kacérkodik Vlagyimir Klicsko

Az egykori nehézsúlyú profi világbajnok George Foreman útját járná be, aki az újbóli ringbelépését követően 46 évesen újra világbajnok lett.

Vélhetően sokan örülnének annak, ha valóban bebizonyosodna, hogy a TASSZ híre mögött nemcsak a szenzációhajhászás, hanem valódi tartalom is van. Ugyanis az orosz hírügynökség világgá kürtölte, hogy a korábbi nehézsúlyú profi világbajnok, Vlagyimir Klicsko – vagy, ahogy ukránul mondják, Volodimir Klicsko – visszatér a ringbe, és megcélozza valamelyik komoly nemzetközi szervezet világbajnok övét.

A jelenleg 45 éves ukrán Acélkalapács pazar amatőr – 1996-ban szupernehézsúlyban megnyerte az atlantai olimpiát – és még eredményesebb profi karriert tudhat magáénak. A fiatalabbik Klicsko 2000-ben Chris Byrd legyőzésével szerezte meg a WBO világbajnoki címét, majd szintén csúcsra ért a IBF, az IBO, a WBA szervezeteknél is. Pályafutása során 69 mérkőzéséből 64-et nyert meg – ebből 53-at idő előtt –, ötöt elveszített, összesen 4382 napig volt világbajnok, ami rekord a királykategóriában.



Pályafutása végén két brit öklözőtől is vereséget szenvedett, az őt 2015 novemberében sima pontozással legyőző Tyson Fury, valamint a 2017. április 29-én őt kiütő Anthony Joshua uralja jelenleg a nehézsúlyt a profik között, ugyanis Fury a WBC, míg Joshua az IBF, IBO, WBA és WBO világbajnoka.

Az Egyesült Államokban élő Vlagyimir Klicsko azt is elárulta, hogy kinek a példája vonzza vissza a ringbe: George Foreman motiválja. Az egykori olimpiai bajnok (1968) és többszörös profi világbajnok ugyanis annak idején a „sokadik virágzását élve” 1994. november 4-én a nevadai Paradise-ben található MGM Grand Garden Arénában a 10. menetben kiütötte Michael Moorert, és 45 évesen és 299 naposan megszerezte az IBF és a WBA vb-övét, azaz a boksztörténelem legidősebb világbajnoka lett. Majd ugyanott 1995. április 22-én, 46 évesen és 102 naposan meg is védte IBF vb-címét a német Axel Schulz kipontozásával, míg a WBA elvette a vb-övét, mert nem állt ki Tony Tucker ellen.



A 45 éves Acélkalapács hasonló bravúrra készül, és úgy véli, ha Foremannak sikerült, akkor neki is összejöhet ugyanaz. Mint elmondta, elképesztően motivált, és 1-2 felhozó meccs után azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy visszavágjon valamelyik brit legyőzőjének.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek