395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Veszélyben az ország! Az áradások már most komoly gondot okoznak mindenütt

10perc.hu
2023. 01. 20.

A következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége "igen nagy eséllyel" meghaladja majd a 20 millimétert.

Áradásokat okozhat a következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék, több folyón például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba.

A következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége "igen nagy eséllyel" meghaladja majd a 20 millimétert. Vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.



Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő napokban a Sajón, a Tarnán, az Ipolyon és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók.

Főkép forrása:
MTI/Komka Péter

További cikkek