395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vereség a spanyoloktól, jöhetnek a franciák

10perc.hu
2021. 01. 25.

A tét nélküli utolsó csoportmeccsén elveszítette a veretlenségét az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott, miután 36-28-ra kikapott a spanyoloktól, de mindkét gárda a negyeddöntőben folytatja.

Nos, bármilyen hihetetlen, de eljött az a pillanat az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, amikor a már biztos negyeddöntős magyarok pihentethették az Európa-bajnok spanyolok ellen a Mikler Roland, Bánhidi Bence, Rodríguez Álvarez Pedro és Lékai Máté négyest. Azt már az utolsó középdöntős csoportmeccs előtt mindenki tudta, hogy a magyar válogatott győzelem és döntetlen esetén a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával, vereség esetén pedig a hatszoros vb-aranyérmes Franciaországgal játszik a negyeddöntőben.

A magyar férfi kézilabda-válogatott tartalékosan is helyt állt a legjobbjait szerepeltető spanyolokkal szemben, és a végén 36-28-as vereséget szenvedett, így Franciaországgal találkozik az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, amit 20.30-kor élőben közvetít majd az M4 csatorna. Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelentette a találkozót követően, miszerint a második félidőben az volt a cél, hogy jóval közelebb kerüljenek a spanyol válogatotthoz, illetve sokkal bátrabban kézilabdázzanak.



„Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy rendet tegyünk a fejekben, nem kell elmarasztalni a játékosokat, mert mindent megtettek, és talán még szégyellték is magukat, amikor időt kértünk. Ők eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve az első félidőben egy kicsit mást játszottunk. Sok technikai hibát követtünk el, és ez ellen a spanyol válogatott ellen ezt nem szabad. Ez jelentősen befolyásolta a mérkőzést, mert elbizonytalanodtunk. Ám innentől kezdve kizárólag a franciák ellen készülünk, szeretnénk ismételten meglepni az egész világot” - nyilatkozta a szakvezető az M4 Sporton.

Főkép forrása:
MKSZ

További cikkek