393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Veres Alex mindenhol nyerni akar

10perc.hu
2021. 01. 14.
Veres Alex mindenhol nyerni akar

Versenyzőként és edzőként is az olimpiára gondol a 2020-as év kick-boxosa.

Az egész világot meg akarta hódítani 2020-ban, de a kialakult helyzet miatt teljesen átalakult a 27 éves világ- és Európa-bajnok Veres Alex élete. Élete formájában küzdött tavaly, amíg lehetett, és az eredményeivel – tucatnyi érmet, többségében aranyat nyert nemzetközi szinten – elnyerte az év legjobb férfi kick-boxosa címet.

„Meglepetés számomra a cím, és nagyon örülök neki. Soha nem voltam még olyan jó formában, mint tavaly a lezárások előtt, úgy éreztem, én vagyok az egyik legjobb a világon. Az Európa-bajnokságon szerettem volna kvalifikálni a Világjátékokra, és tervben volt többek között egy amerikai verseny is. Most azonban előre nézek már, és idén egyértelműen az a célom, hogy valamennyi versenyt követően aranyérmet akasszanak a nyakamba” – fogalmazott a kemény harcos.



A 2020-as eredményei közül kimagaslik a brit Watford Open, amelyen négy számból mind a négyet megnyerte az angliai versenyen. Ráadásul ellenfelekben sem volt hiány, és reggeltől este fél tízig szinte megállás nélkül bizonyítania kellett, ahogy mondta, némi túlzással a takarítók alóla szedték fel az utolsó tatamikat.

A Halker-Király Team sportolója már edzőként is tevékenykedik, jelenleg az utánpótlásban tanítgatja leendő utódait. Legszebb álmában ott áll versenyzőként a 2028-as olimpián – akkor kerül be a kick-boksz az ötkarikás játékok programjába –, de azt sem bánná, ha akkor, 35 évesen valamelyik tanítványa mestereként lenne jelen a sportág olimpiai debütálásán.

Főkép forrása:
Magyar Kick-box Szakszövetség

További cikkek