EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Veres Alex mindenhol nyerni akar

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Magyar Kick-box Szakszövetség

Versenyzőként és edzőként is az olimpiára gondol a 2020-as év kick-boxosa.

Az egész világot meg akarta hódítani 2020-ban, de a kialakult helyzet miatt teljesen átalakult a 27 éves világ- és Európa-bajnok Veres Alex élete. Élete formájában küzdött tavaly, amíg lehetett, és az eredményeivel – tucatnyi érmet, többségében aranyat nyert nemzetközi szinten – elnyerte az év legjobb férfi kick-boxosa címet.

„Meglepetés számomra a cím, és nagyon örülök neki. Soha nem voltam még olyan jó formában, mint tavaly a lezárások előtt, úgy éreztem, én vagyok az egyik legjobb a világon. Az Európa-bajnokságon szerettem volna kvalifikálni a Világjátékokra, és tervben volt többek között egy amerikai verseny is. Most azonban előre nézek már, és idén egyértelműen az a célom, hogy valamennyi versenyt követően aranyérmet akasszanak a nyakamba” – fogalmazott a kemény harcos.


Legszebb álmában ott áll versenyzőként a 2028-as olimpia dobogóján...    Fotó: Magyar Kick-Box Szövetség


A 2020-as eredményei közül kimagaslik a brit Watford Open, amelyen négy számból mind a négyet megnyerte az angliai versenyen. Ráadásul ellenfelekben sem volt hiány, és reggeltől este fél tízig szinte megállás nélkül bizonyítania kellett, ahogy mondta, némi túlzással a takarítók alóla szedték fel az utolsó tatamikat.

A Halker-Király Team sportolója már edzőként is tevékenykedik, jelenleg az utánpótlásban tanítgatja leendő utódait. Legszebb álmában ott áll versenyzőként a 2028-as olimpián – akkor kerül be a kick-boksz az ötkarikás játékok programjába –, de azt sem bánná, ha akkor, 35 évesen valamelyik tanítványa mestereként lenne jelen a sportág olimpiai debütálásán.