EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Vége Nadal pályafutásának? Megint ki kell hagynia hat-nyolc hetet sérülés miatt

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Jean Catuffe

Az Australian Opentől búcsúzó 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol játékosnak ezúttal a baloldali csípőhorpasz izma sérült meg.

Vélhetően eljött az ideje annak, hogy Rafael Nadal komolyan elgondolkodjon eredményekben igencsak gazdag pályafutása befejezésén. Az Australian Opentől búcsúzó 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol játékosnak ezúttal a baloldali csípőhorpasz izma sérült meg.

A címvédő Nadal három szettben kapott ki az amerikai Mackenzie McDonaldtól, de már a csaknem két és fél órás küzdelem felénél szemlátomást fájlalta a csípőjét, ezért nem tudott hatékonyan ütni, ápolást is kért, és a hátralévő időt fájdalmakkal játszotta le.

Mint kiderült, újfent nagy a baj, ugyanis az MR-vizsgálat kiderítette, a sérült csípőhorpasz izma miatt most pihennie kell, illetve gyulladáscsökkentő terápiára van szüksége.„Csalódott vagyok amiatt is, hogy a pályafutásom nagy részét a sérülésekből való visszatérés teszi ki, hazudnék, ha azt mondanám, hogy most nem törtem össze mentálisan. A felépülési idő normál esetben hat-nyolc hét” – írta a Twitter-oldalán a spanyol világklasszis teniszező.

A sportágat ismerők szerint Nadal a Párizsban rendezendő Roland Garroson még pályára lép – pályafutása során 14 alkalommal nyert itt –, és ott fejezi be a pályafutását.