393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vége Nadal pályafutásának? Megint ki kell hagynia hat-nyolc hetet sérülés miatt

10perc.hu
2023. 01. 19.

Az Australian Opentől búcsúzó 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol játékosnak ezúttal a baloldali csípőhorpasz izma sérült meg.

Vélhetően eljött az ideje annak, hogy Rafael Nadal komolyan elgondolkodjon eredményekben igencsak gazdag pályafutása befejezésén. Az Australian Opentől búcsúzó 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol játékosnak ezúttal a baloldali csípőhorpasz izma sérült meg.

A címvédő Nadal három szettben kapott ki az amerikai Mackenzie McDonaldtól, de már a csaknem két és fél órás küzdelem felénél szemlátomást fájlalta a csípőjét, ezért nem tudott hatékonyan ütni, ápolást is kért, és a hátralévő időt fájdalmakkal játszotta le.

Mint kiderült, újfent nagy a baj, ugyanis az MR-vizsgálat kiderítette, a sérült csípőhorpasz izma miatt most pihennie kell, illetve gyulladáscsökkentő terápiára van szüksége.



„Csalódott vagyok amiatt is, hogy a pályafutásom nagy részét a sérülésekből való visszatérés teszi ki, hazudnék, ha azt mondanám, hogy most nem törtem össze mentálisan. A felépülési idő normál esetben hat-nyolc hét” – írta a Twitter-oldalán a spanyol világklasszis teniszező.

A sportágat ismerők szerint Nadal a Párizsban rendezendő Roland Garroson még pályára lép – pályafutása során 14 alkalommal nyert itt –, és ott fejezi be a pályafutását.

Főkép forrása:
DPPI Media/Jean Catuffe

További cikkek