EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

Vége az európai vb-selejtezőknek, Ronaldóék és az Eb-győztes olaszok pótvizsgáznak

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI

A vb-pótselejtező összecsapásait november 26-án sorsolják ki, míg a rájátszás első fordulóját 2022. március 24-én, a másodikat öt nappal később, március 29-én rendezik.

Tegnap lezárultak a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői, melyek hoztak néhány vaskos meglepetést. Ugyanis olyan válogatottak kényszerülnek pótselejtezőre, mint a nyáron Eb-t nyerő Olaszország vagy a Cristiano Ronaldo vezette portugálok.

Tíz csapat már most készülhet a vb-re, hiszen megnyerték a csoportjuk küzdelmeit. Szerbia, Spanyolország, Svájc, Franciaország, Belgium, Dánia, Horvátország, Anglia, Németország és Hollandia is megváltotta a repülőjegyét Katarba.

A playoff csatározásaiban összesen 12 válogatott vesz részt: a tíz csoportmásodik – Olaszország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Skócia, Svédország, Törökország, Wales, Ukrajna –, valamint két csapat, Ausztria és Csehország a Nemzetek Ligája-helyezésük alapján a jogosult a pótselejtezőre.


Olyan válogatottak kényszerülnek pótselejtezőre, mint a nyáron Eb-t nyerő Olaszország    Fotó: Twitter


A 12, rájátszásba jutott válogatottból a hat kiemelt – Portugália, Skócia, Olaszország, Oroszország, Svédország, Wales – mellé november 26-án Zürichben sorsolják hozzá a hat nem kiemelt csapatot – Törökország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Ausztria, Csehország –, és a kiemeltek vívhatják meg hazai pályán a pótselejtező első körét.

A második fordulóban a sorsolástól függ, ki lesz a kedvezményezett válogatott, és végül három csapat csatlakozhat a világbajnokság mezőnyéhez. A playoffkör első fordulójának meccseire 2022. március 24-én, a másodikra öt nappal később, március 29-én kerül sor.