393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vége az európai vb-selejtezőknek, Ronaldóék és az Eb-győztes olaszok pótvizsgáznak

10perc.hu
2021. 11. 17.
Vége az európai vb-selejtezőknek, Ronaldóék és az Eb-győztes olaszok pótvizsgáznak

A vb-pótselejtező összecsapásait november 26-án sorsolják ki, míg a rájátszás első fordulóját 2022. március 24-én, a másodikat öt nappal később, március 29-én rendezik.

Tegnap lezárultak a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői, melyek hoztak néhány vaskos meglepetést. Ugyanis olyan válogatottak kényszerülnek pótselejtezőre, mint a nyáron Eb-t nyerő Olaszország vagy a Cristiano Ronaldo vezette portugálok.

Tíz csapat már most készülhet a vb-re, hiszen megnyerték a csoportjuk küzdelmeit. Szerbia, Spanyolország, Svájc, Franciaország, Belgium, Dánia, Horvátország, Anglia, Németország és Hollandia is megváltotta a repülőjegyét Katarba.

A playoff csatározásaiban összesen 12 válogatott vesz részt: a tíz csoportmásodik – Olaszország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Skócia, Svédország, Törökország, Wales, Ukrajna –, valamint két csapat, Ausztria és Csehország a Nemzetek Ligája-helyezésük alapján a jogosult a pótselejtezőre.



A 12, rájátszásba jutott válogatottból a hat kiemelt – Portugália, Skócia, Olaszország, Oroszország, Svédország, Wales – mellé november 26-án Zürichben sorsolják hozzá a hat nem kiemelt csapatot – Törökország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Ausztria, Csehország –, és a kiemeltek vívhatják meg hazai pályán a pótselejtező első körét.

A második fordulóban a sorsolástól függ, ki lesz a kedvezményezett válogatott, és végül három csapat csatlakozhat a világbajnokság mezőnyéhez. A playoffkör első fordulójának meccseire 2022. március 24-én, a másodikra öt nappal később, március 29-én kerül sor.

Főkép forrása:
MTI

További cikkek