389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vb-selejtező: magyar bravúr Varsóban, szépen búcsúzott Marco Rossi csapata

10perc.hu
2021. 11. 15.
Vb-selejtező: magyar bravúr Varsóban, szépen búcsúzott Marco Rossi csapata

A magyar labdarúgó-válogatott Varsóban 2-1-re legyőzte a házigazda lengyel csapatot a világbajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapján, Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a negyedik helyen zárt az I csoportban.

Kezdjük a lényeggel: a magyar labdarúgó-válogatott kis örömöt csempészett az ürömbe, és a már semmiről sem döntő utolsó vb-selejtezőn jól játszva 2-1-re legyőzte Lengyelországot. És egyáltalán nem igaz, hogy csak azért, mert a lengyeleknél például nem lépett pályára például Robert Lewandowski, ugyanis a hiányzókat tekintve Marco Rossi csapata is nélkülözte több kulcsemberét.

Mert valljuk be, ha ebből a csapatból hiányzik a lipcsei trió – Gulácsi, Orbán és Szoboszlai –, aztán a Bundesligában egyre jobb teljesítményt nyújtó Sallai, az amerikai MLS-ben az Év játékosa díjra is jelölt Sallói, illetve a csupaszív Kleinheisler is hiányzik, akkor az bizony tartalékosnak nevezhető.

Ráadásul az Albánia ellen elszenvedett két vereség után lélekben is mélypontra jutó csapat képes volt még így is talpra állni, és az utolsó három meccsből – Anglia és Lengyelország idegenben, míg San Marino otthon – képes két győzelemmel és egy döntetlennel lezárni a selejtezőket, akkor azt kell mondani, a gárda visszatalált a nyári Eb-n mutatott formájához.

Még akkor is, ha végül a csoportjában a negyedik helyen zárt, ugyanis a két albán meccsen elbukott hat pont nagyon hiányzott a végelszámolásnál. Ám az utolsó három találkozó megmutatta, ha Rossi kapitány következetes marad a válogatásnál, és továbbra is a jövő csapatát építi – akár a most következő Nemzetek Ligája első osztályában –, akkor legközelebb akár sikerülhet az, hogy 1986 után újra kijusson a csapat egy világbajnokságra.

De akkor ejtsünk pár szót a varsói bravúrról is. Az első félidőben a lengyelek futballoztak fölényben, egy pontrúgást követően azonban Schäfer András fejesével a 37. percben előnybe került a magyar csapat. A házigazdák a fordulás után a 61. percben Karol Swiderski fejesével hasonló körülmények között egyenlítettek. A győztes gólt a 80. percben két cserejátékos hozta össze, Kiss Tamás beadását Gazdag Dániel gyönyörűen lőtte a rövid felsőbe.

„Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert bebizonyították, néha nem a nagy nevek azok, akik eldöntenek egy meccset. Persze jól tudom, ha lett volna még tét, akkor például Lewandowski is játszott volna, és vele egy teljesen más lengyel válogatottal néztünk volna szembe. Sikerült betartani a taktikai utasításokat, jó volt nézni azt, ahogy megfeszültek a pályán. Sajnos az albánok ellen ment el minden, remélem, lesz alkalmunk visszavágni nekik a kapitányi időszakomban” – értékelt a meccs után az M4 Sport riporterének Marco Rossi.



Miután Anglia 10-0-ra győzött San Marinóban, valamint az albánok nagy nehezen legyűrték hazai pályán 1-0-ra Andorrát, kialakult a csoport végeredménye. A magyar válogatott a vb-résztvevő Anglia, a pótselejtező Lengyelország, valamint Albánia mögött a negyedik helyen végzett az I csoportban, amelyben Andorrát és San Marinót előzte meg.


Vb-selejtező, I csoport

Lengyelország-Magyarország 1-2 (0-1)

Varsó, Nemzeti Stadion, 56 197 néző, v.: Tiago Martins (portugál)

Lengyelország: Szczesny - Kedziora, Dawidowicz, Bednarek, Puchacz (Placheta, 83.) - Cash (Jozwiak, a szünetben), Klich, Linetty (Frankowski, 65.), Moder (Zielinski, a szünetben) - Piatek (Milik, 65.), Swiderski.

Magyarország: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai Attila - Nego, Schäfer, Nagy Ádám (Vécsei, 90.), Nagy Zsolt - Varga (Gazdag, 58.), Schön (Kiss, 72.) - Szalai Ádám (Hahn, 89.).

Gólszerzők: Swiderski (61.), illetve Schäfer (37.), Gazdag (80.)


Az I csoport végeredménye


1. Anglia

10

8

2

39– 3


26

2. Lengyelország

10

6

2

2

30–11


20

3. Albánia

10

6

4

12–12


18

4. MAGYARORSZÁG

10

5

2

3

19–13


17

5. Andorra

10

2

8

8–24


6

6. San Marino

10

10

1–46


  0



Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek