393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vb-selejtező: félretenni a lengyel-magyar barátságot!

10perc.hu
2021. 03. 25.
Vb-selejtező: félretenni a lengyel-magyar barátságot!

Ma este elindul a magyar válogatott számára is a 2022-es katari vb-re, és a selejtezők első meccsén a 2020 legjobb labdarúgójának választott Robert Lewandowski vezette lengyelek ellen kellene megszerezni a 3 pontot a Puskás Arénában.

Ezek a napok talán a legfontosabbak a magyar labdarúgás szemszögéből, hiszen egyrészt zajlik már a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, másrészt a felnőtt válogatott megkezdi a menetelését a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjében. Miután kétszer egymás után sikerült az Európa-bajnokságra kijutnia Magyarországnak, a szurkolók titkon reménykednek abban, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának 1986 után először végre egy vb-re is sikerül kikerülniük.



Sajnos a fiatalok nem kezdték jól a kontinenstornán való szereplésüket, ugyanis gól nélküli első félidőt követően 3-0-ra kikaptak Németországtól, az U21-es Eb csoportkörének nyitómeccsén. Javításra már szombaton lehetőséget kap Gera Zoltán csapata, ugyanis a következő ellenfél, Románia vár rájuk az újjáépített Bozsik Stadionban.

A tavalyi Eb-pótselejtezők és a Nemzetek Ligája sikerek után most a világbajnoki selejtezőben is bizonyíthat Marco Rossi válogatottja, ám nem lesz egyszerű, ugyanis a csoport talán legerősebb csapata, Lengyelország lesz az ellenfél a Puskás Arénában. A szövetségi kapitány két forgatókönyvre is felkészítette a csapatát.



„Nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, a rivális új edzője, Paulo Sousa milyen elképzelésekkel küldi pályára a csapatát, de felkészültünk arra, hogy három vagy négy védővel állnak ki. A tervünk megvan, a kérdés az, hogy meg tudjuk-e valósítani" - fogalmazott az olasz szakvezető, aki hozzátette, másoknak is megvolt a tervük például Lewandowski semlegesítésére, mégsem tudták megállítani a Bayern München csatárát.

Ómennek mindenesetre nem rossz, hogy Rossi mérlege szászázalékos a korábban Székesfehérváron is dolgozó Paulo Sousa ellen, és abban reménykedik, hogy ez nem változik majd. Szerinte ehhez minden játékosától maximális erőbedobásra lesz szükség, illetve egy "csipetnyi szerencsére" is. Megjegyezte, a világranglistán 19. lengyel csapatban – a magyar válogatott a 40. – nemcsak Lewandowskit tartja világsztárnak, hanem például a Napoliban futballozó Piotr Zielinskit is. Kitért csapata legnagyobb hiányzójára is.



„Szoboszlai Dominik nagyon fontos a csapatunk számára, mivel a legreményteljesebb jövő előtt áll. Sajnálom, hogy ágyéksérülése miatt most nem lehet velünk, mert vele több nyílvessző lenne a tárban. Nem könnyű őt pótolni, de tavaly ősszel nyolc mérkőzésünkből négyszer nélküle is helytálltunk" – mondta el Rossi, megjegyezve, a keretből Kecskés Ákost leszámítva mindenki tökéletes állapotban van.

Paulo Sousa, a lengyelek portugál szövetségi kapitánya azt ígérte, hogy sokakat meg fog lepni a válogatottja, amelynek élén most debütál majd a Videoton volt edzője. A szakvezető dinamikus futballt ígért, amelyben játékosai labdával és labda nélkül is intenzívek lesznek.



„Kollégámnak, Marco Rossinak ez már a 25. mérkőzése lesz a magyar válogatott élén, így a rivális koncepciója kiforrottabb, de ezt minőséggel ellensúlyozni tudjuk. Minél jobban beépül az új szemlélet a játékosok fejébe, idővel annál jobb teljesítmény várható. A játékosok nyitottak voltak az elképzelésekre. Nyerni akarunk!” – fogalmazott a januárban kinevezett 50 éves tréner.

A magyar és a lengyel válogatott 20.45-től a Puskás Arénában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat európai nyitányán, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Főkép forrása:
mlsz.hu

További cikkek