393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vádemelés! A Barcelona éveken keresztül lefizette a bírókat

10perc.hu
2023. 03. 11.
Vádemelés! A Barcelona éveken keresztül lefizette a bírókat

A nyomozás tavaly májusban kezdődött, az ügyészek már 2001 és 2018 közötti kifizetéseket vizsgáltak a katalán klub könyvelésében.

Könnyen előfordulhat, hogy hiába nyeri meg a spanyol bajnokságot idén az FC Barcelona, a katalánok akár még a második ligában találhatják magukat. Ugyanis a spanyol ügyészség vádat emelt a Barcelona mint jogi személy ellen a játékvezetői bizottság alelnökének történt kifizetések miatt – írja az m4sport.hu.

A spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke és a katalán bírói testület vezetője, José María Enríquez Negreira legalább 3 éven át, 2016 és 2018 között jelentős pénzösszeget – 1,4 millió eurót – kapott a számlájára a Barcelona labdarúgócsapatától tanácsadás jogcímen. Negreira ezért jelentést készített a Barcelona meccseit vezető bírókról.


Nem biztos, hogy a nyomozás végén is tapsolni fog Lewandowski     Fotó: Twitter/FC Barcelona


Ezáltal a játékosok tudták, hogyan kell velük kommunikálni, hogy ne kapjanak büntetést, ezért cserébe pedig a játékvezetők nem hoztak vitatott döntéseket a csapat kárára. Amennyiben kiderül, hogy esetlegesen a mérkőzések befolyásolása volt a cél, komolyabb büntetésre is számíthatnak. A nyomozás tavaly májusban kezdődött, az ügyészek már 2001 és 2018 közötti kifizetéseket vizsgáltak.

A Barcelona korábbi elnökét, Josep Maria Bartomeut is korrupcióval vádolják, aki 2014-2020 között volt a Barcelona élén, valamint Sandro Rosellt, aki 2010-14 között birtokolta a klub elnökségét. Az ügyészek szerint összesen 7,3 millió eurót fizettek ki a Negreira tulajdonában lévő cégeknek, a Barcelonát „folyamatos üzletszerű korrupcióval” vádolják.

Főkép forrása:
Twitter/marca

További cikkek