393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Úszó-eb: Kapás Boglárka megvédte címét és legyőzte Hosszú Katinkát!

10perc.hu
2021. 05. 20.

Ami összejött – női 200 méter pillangón –, az sajnos nem jött össze a férfi 200 vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokságon, ám így is egy-egy arany és ezüstéremmel zártak a magyarok.

A tegnapi, egészen jól sikerült elődöntők után titokban abban reménykedett minden magyar szurkoló, hogy akár két számban is ott lehetnek a végelszámolásnál. Sőt, harcban lesznek az aranyéremért. Nos, női 200 méteres pillangón a legjobb két idővel bekerült Kapás Boglárka – a szám világ-, és Európa-bajnoka – és Hosszú Katinka – a táv háromszoros vb-bronzérmese – a döntőben is folytatta a remeklését, és a címvédő Kapás fantasztikus egyéni csúccsal (2:06.50) arany-, Hosszú pedig ezüstérmet szerzett (2:08.14), míg a bronzérmet az orosz Szvetlana Csimrova harcolta ki.


A 200 méteres pillangón a címvédő Kapás fantasztikus egyéni csúccsal (2:06.50) aranyérmet szerzett    Fotó: MTI/Kovács Tamás


„Titkon reméltem egy egyéni csúcsot, ez sikerült, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Az első százon nem mertem nagyon elbízni magam, a harmadikon viszont, ahogy távolodtam a többiektől, éreztem, hogy ez már meglesz, úgy gondoltam, ezt már nem fogom hagyni. Rengeteget gyakoroltam edzésen, hogy képes legyek reagálni az ellenfeleim legkisebb rezdülésére, és ez most eredményhez vezetett. Olimpia? Nos, Európán kívül vannak többen, akik nagyon jó időre képesek, így nem lesz egyszerű dolgom” - értékelte úszását az M4 Sportnak Kapás Boglárka.

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 pillangón háromszoros vb-bronzérmes Hosszú a fordulóknál nem volt dobogós pozícióban, de remekül hajrázott, így a hétfőn nyert aranyérem mellé most odarakott egy szépen csillogó ezüstöt is.


Hosszú Katinka a 400 vegyes aranya után most egy ezüstöt nyert 200 pillangón     Fotó: MTI/Kovács Tamás


„Kicsit gyorsabban kellett volna kezdenem, az valószínűleg jobb taktika lett volna. Mentem Bogival az elején, tudtam, hogy a második százon ő nagyon erősen fog úszni, nekem általában nem ez a taktikám, most kipróbáltam ezt. Kicsit csalódott vagyok, mert nem érzem, hogy mindent sikerült volna kiúsznom magamból" – fogalmazott Hosszú.

Mivel a férfi 200 méteres vegyesúszó számának döntőjébe a 18 éves Kós Hubert egy remek ifjúsági világrekorddal és az ehhez járó legjobb idővel került, sokan bíztak abban, hogy az ifjú titán és a „nagy öreg” a tizedik kontinensviadalán szereplő Cseh László közül legalább az egyikük dobogóra tud állni. Sajnos egyiküknek sem sikerült, igaz, Cseh a negyedik, míg Kós az ötödik helyen zárt. A 35 éves világklasszisunk ugyan nem úszott 1:58-on belül, ám a teljesítményével vélhetően kiérdemelte azt, hogy részt vehessen pályafutása ötödik olimpiáján.


A 35 éves Cseh László tizedik Eb-jén nem sokkal maradt le a dobogóról 200 vegyesen    Fotó: MTI/Kovács Tamás


A magyarok kilenc éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett, míg ma ugye Kapás arany, Hosszú ezüstérmet szerzett.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek