EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Úszó-eb: Hosszú Katinka bearanyozta az első napot

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A szám olimpiai bajnoka mellett Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmet nyert a női 400 méter vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Ennél szebben tán nem is kezdődhetett volna a Duna Arénában a budapesti úszó Európa-bajnokság. Ugyanis rögtön az első napon egy-egy arany és ezüstéremmel rajtoltak a mieink, amelyből az elsőt mindenki várta, utóbbi viszont nagyon kellemes meglepetés a szurkolók számára.

A női 400 méteres vegyesúszásban ugyanis ha Hosszú Katinka a medencébe ugrik, csak az a kérdés, vajon a szám olimpiai és világ-, és Európa-bajnoka, világcsúcstartója mögött ki végez a második helyen. Nos, a 32 éves világklasszis ezúttal 4:34.76 perccel csapott célba elsőként, míg mögötte a Ferencváros 17 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória 4:36.81 perces egyéni csúccsal lett – igaz holtversenyben – a második.

Ezzel Hosszú Katinka megszerezte a 15. Eb-aranyát – 2012, 2014 és 2016 után negyedszer lett Európa legjobbja ebben a számban –, ezzel kontinensviadalok történetének legeredményesebb magyar úszójává lépett elő, megelőzve Cseh Lászlót, aki 14 elsőséggel büszkélkedhet. Győzelme után Hosszú Katinkának édesanyja gratulált a LED-falon keresztül, mivel az Eb-t a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg.


A Ferencváros 17 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória 4:36.81 perces egyéni csúccsal lett – igaz holtversenyben – a második a 400 méteres női vegyesúszásban     Fotó: MTI/Kovács Tamás


„Nagyon boldog vagyok, hiszen edzésből érkeztem ide, és tudtam, nekem az olimpiai előtt még ez, és a későbbi versenyek is kellenek ahhoz, hogy közel legyek a csúcsformához. Ez egy nagyon bíztató idő" – nyilatkozott az M4 Sportnak Hosszú, aki megjegyezte, hogy 4:35 alatti időt tervezett, ami sikerült is neki.

Még két döntőben voltak érdekeltek a magyarok, és bizony nem kellett sok ahhoz, hogy a 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó – Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Milák Kristóf – dobogóra állhasson, ám végül a negyedik helyen zártak. A nők hasonló számában a magyar váltó – Gyurinovics Fanni, Ugrai Panna, Senánszky Petra és Verrasztó Evelyn – a nyolcadik helyen végzett.