EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Úszás: maradt a trónon Rasovszky Kristóf

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Az olimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok nyíltvízi úszónk megnyerte a 2021-es Világkupa-sorozatot, bónuszként az utolsó, Abu-Dzabiban tartott versenyen 65 ezer dollárt is kapott.

Fantasztikus magyar sikerrel zárult Abu-Dzabiban a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata, melyet az utolsó viadalon bronzérmet szerző Rasovszky Kristóf nyert meg, megvédve ezzel a tavalyi összetett elsőségét.

A címvédő, olimpiai ezüstérmes magyar sportoló legnagyobb riválisa összetettben az addig vezető francia Marc-Antoine Olivier volt, aki azonban a 10 kilométeres táv felénél szabályos közelharcot folytatott a vele együtt úszó németekkel, és ennek az lett a vége, hogy ütésért kizárták. Ezzel eldőlt, Rasovszkynak egy 5. hely is elég lett volna az összetett győzelemhez.

„Fogalmam sem volt, mi történt Marc-Antoine-nal, azt hittem, előttem van, elment a többiekkel, és úgy gondoltam, negyedik lettem, bár tény, mintha csak két embert láttam volna a vége felé. Aztán harmadikként a célba érkezve már sejtettem, hogy itt valami furcsa történt” – nyilatkozott az MTI-nek Rasovszky.


Az olimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok nyíltvízi úszónk - középen - megnyerte a 2021-es Világkupa-sorozatot     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Az olimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok nyíltvízi úszónk, aki mostantól kétszeres Világkupa-győztes is, anyagilag sem járt rosszul az Abu-Dzabiban rendezett versenyen. Rasovszky ugyanis a csapatverseny ezüstjéért járó rész (4500 dollár), plusz a kiemelt pénzdíjjal dotált mostani viadal bronzérme (10 500) mellé kapta az összetett 50 ezer dolláros bónuszát, így Abu-Dzabiban 65 ezer dollárt (több mint 20 millió forintot) keresett.

A 2021-es Világkupa-sorozat összetett végeredménye: 1. Rasovszky Kristóf 2550 pont, 2. Marc-Antoine Olivier (francia) 2400, 3. Niklas Frach (német) 1650.