392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Újpesti címervita: a Kúria visszaadta a régit, a belga tulajdonos visszavágásra készül

10perc.hu
2022. 01. 26.
Újpesti címervita: a Kúria visszaadta a régit, a belga tulajdonos visszavágásra készül

A döntés értelmében kötelezték az Újpest FC-t, hogy 30 napon belül hagyjon fel a jogsértő magatartásával, ami azt jelenti, a 2017. július 3-tól használt új címer helyett ismételten a régit tüntesse fel minden felületen.

Az újpesti címervitában ma újabb lépéssel közelebb kerültünk a végleges megoldáshoz, ugyanis a Kúria hatályban tartotta a másodfokú jogerős ítéletet, és megállapította, hogy az alperes Újpest FC megsértette a felperes UTE jóhírnevét azzal, hogy a hozzájárulása nélkül az általa működtetett felnőtt férfi labdarúgócsapat címerét megváltoztatta, és azt 2017. július 3-tól használja.

A Kúria kötelezi az alperest, hogy a megállapított jogsértő magatartást 30 napon belül hagyja abba, és eltiltja a további jogsértéstől, azaz állítsa vissza a régi címert. A Kúria kötelezi továbbá az alperest, hogy 15 napon belül az ítélet rendelkező részét 30 napig tegye közzé honlapjának kezdőlapján.

Az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet szerint meglepő ítélet született, aminek kézhez vétele után teszik meg a megfelelő ellenlépéseket. „A Kúrián lefolytatott tárgyalás eredményét tekintve egy előző kúriai döntés felülírása történt, ami engem is meglepett. A klub megvárja a hivatalos, írásos ítéletet, és annak teljes ismeretében fog reagálni a történtekre" – jelentette ki a csapat honlapján.

Főkép forrása:
UTE/Újpest FC

További cikkek