393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Újabb Vasas-legenda távozott…

10perc.hu
2023. 01. 09.

Hetvenkét éves korában elhunyt Mészáros Ferenc, az angyalföldiek és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

Mészöly Kálmán és Csapó Gábor után ismét egy legendáját gyászolja a Vasas, valamint a teljes magyar sportélet. Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában elhunyt Mészáros Ferenc, az angyalföldiek és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

A mindenki által csak Bubunak becézett kapus 1950-ben Soroksáron született, a VM Egyetértésben kezdett el futballozni, majd 18 évesen került a Vasashoz. Kiváló képességű, a legelképesztőbb bravúrokra képes, virtuóz kapus volt. Pályafutása fénykora a nyolcvanas évek elejére esett.

Mészáros az egyike annak a csupán négy magyar kapusnak - Szabó Antal, Grosics Gyula és Ilku István társaságában -, aki legalább két világbajnokságon is védett. Harminckilencedik évében járva is védett még a válogatottban, nála idősebb korában csak Király Gábor őrizte a nemzeti tizenegy hálóját.

Az utóbbi évtizedekben visszavonultan élt, kifejezetten kerülte a kapcsolatot a nyilvánossággal, csak néhány volt csapattársa tudta szóra bírni, utoljára Várady Béla temetésén láthatták a szurkolók. Az MLSZ és a Vasas FC is a saját halottjának tekinti.

Főkép forrása:
Vasas SC

További cikkek