EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Újabb Vasas-legenda távozott…

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Vasas SC

Hetvenkét éves korában elhunyt Mészáros Ferenc, az angyalföldiek és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

Mészöly Kálmán és Csapó Gábor után ismét egy legendáját gyászolja a Vasas, valamint a teljes magyar sportélet. Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában elhunyt Mészáros Ferenc, az angyalföldiek és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

A mindenki által csak Bubunak becézett kapus 1950-ben Soroksáron született, a VM Egyetértésben kezdett el futballozni, majd 18 évesen került a Vasashoz. Kiváló képességű, a legelképesztőbb bravúrokra képes, virtuóz kapus volt. Pályafutása fénykora a nyolcvanas évek elejére esett.

Mészáros az egyike annak a csupán négy magyar kapusnak - Szabó Antal, Grosics Gyula és Ilku István társaságában -, aki legalább két világbajnokságon is védett. Harminckilencedik évében járva is védett még a válogatottban, nála idősebb korában csak Király Gábor őrizte a nemzeti tizenegy hálóját.

Az utóbbi évtizedekben visszavonultan élt, kifejezetten kerülte a kapcsolatot a nyilvánossággal, csak néhány volt csapattársa tudta szóra bírni, utoljára Várady Béla temetésén láthatták a szurkolók. Az MLSZ és a Vasas FC is a saját halottjának tekinti.