392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A törököket is legyőzte a válogatott!

10perc.hu
2020. 11. 19.
A törököket is legyőzte a válogatott!

A magyar labdarúgó-válogatott a szerda esti 2-0-s sikerrel megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban, és feljutott az élvonalba.

Ha őszinték akarunk lenni, akkor most be kell vallanunk, hogy amikor kisorsolták a magyar labdarúgó-válogatott csoportját a Nemzetek Ligája B divíziójában - Oroszország, Törökország és Szerbia – szinte senki sem akadt, aki nem azt gondolta, már a második vonalban való bennmaradás is hatalmas bravúrnak számítana. Ehhez képest a magyar labdarúgás végre elindult felfelé, előbb zsinórban harmadszor van magyar klubcsapat a nemzetközi kupasorozatok csoportkörében – a Ferencváros idén a BL-főtáblára is eljutott –, míg a válogatott előbb pótselejtezőn kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Pár évvel ezelőtt a magyar szurkolók csak álmodni mertek hasonló sikerekről…

Az idei teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szerda este tette fel a koronát. A Nemzetek Ligája B divíziójának zárómeccsén ugyanis úgy lépett pályára a válogatott, hogy az előzetesen sokak által megelőlegezett kiesés helyett a legjobb 16 válogatott közé való feljutásért játszottak a törökök ellen. Ráadásul úgy, hogy nyugodtan nevezhetjük a kezdő 11-et tartalékosnak, hiszen Gulácsi Péter, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám, Lovrencsics Gergő hiányát sok csapat megérezné.

Ám ezúttal aki lehetőséget kapott, bizonyította, igenis képes olyan teljesítményre, hogy ne a hiányzókról kelljen beszélni a találkozó után. A jóval előrébbre rangsorolt törökök ellen Sigér Dávid találatával szerzett vezetést az 57. percben, a végeredményt pedig a szünetben csereként beálló Varga Kevin állította be a hosszabbításban. Mindkét gólszerzőnek ez volt az első találata a címeres mezben. (Nyitó képünkön ők ketten láthatóak - a szerk.)



Ez a 2-0-s végeredmény pedig azt jelentette, hogy miután Szerbia 5-0-ra kiütötte Oroszországot, nemcsak megnyerte a csoportját, hanem a következő kiírásban már a legjobbak között szerepelhet. Olyan válogatottak jöhetnek el ismét Magyarországra, mint a világbajnok Franciaország, Spanyolország, a jelenlegi Eb-címvédő Portugália, a vb-bronzérmes Belgium, a 2014-es világbajnok Németország vagy éppenséggel Anglia és Olaszország. Ráadásul immár hat találkozó óta veretlen a csapat…

Ahogyan a szerbek elleni mérkőzésen, ezúttal is Gera Zoltán helyettesítette a koronavírusból már felépült, de még karanténban lévő Marco Rossit a pálya szélén. Az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzőjeként dolgozó egykori klasszis szerint a sikerek kulcsa a nagybetűs CSAPAT.



„Meg akartuk nyerni a meccset, ezért frissíteni kellett a szünetben. A sikerek kulcsa, hogy tökéletesen együtt van a társaság, hatalmas szenvedéllyel és győzni akarással futballozik, szinte edző nélkül is eredményesen le tud játszani egy ilyen meccset” – mondta Gera a lefújást követő sajtótájékoztatón.

Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint talán még maguk a játékosok sem számítottak arra, hogy a csapat első helyen végez csoportjában és ezzel feljut az A divízióba a Nemzetek Ligájában. A pályafutása első válogatott gólját szerző Sigér Dávid is a cseréket dicsérte.

„Az első félidőben szerintem jobb volt az ellenfelünk, de a padról beszálló játékosok nagyon sokat lendítettek a csapaton. Mivel minden pillanatban megszülethet az első gyermekem, így életem első válogatottbeli találatát neki és a feleségemnek ajánlom” - mondta az m4 riporterének a Ferencváros középpályása.

A második gólt szerző, a válogatottban ugyancsak először eredményes Varga Kevin bevallotta, hogy a második gólt megelőző, majd 100 méteres szólójának már ő is várta a végét.

„Azt vártam én is, hogy minél előbb odaérjek a kapuhoz, és az utolsó lépésnél úgy éreztem, hogy rosszul toltam meg a labdát. Szerencsére utat talált a kapuba, de a gólörömre már nem jutott erőm. De remélem, lesz még lehetőségem ünnepelni a gólom után…” – állította a köztévében a Törökországban légióskodó csatár.

A magyar csapat a lefújást követően először a kezdőkörben ünnepelt, majd egy transzparens előtt fényképezkedett, amin a "Büszke Nemzet! Köszönjük, Srácok. Grazie Marco, Cosimo, Giovanni" felirat volt olvasható. Mi ehhez csak annyit tennénk hozzá: Szép volt fiúk!


Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló

Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.) – Kalmár (Cseri, a szünetben) – Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga, a szünetben).

Törökország: Günök – Sangare, Demiral, Ozan Kabak, Erkin – Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.) – Can Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman – Tosun (Türüc, 71.).

Gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.)

Főkép forrása:
mti.hu/Illyés Tibor

További cikkek