EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Tenisz: vereség és szakítás

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Facebook

Ugyan Fucsovics Márton kikapott az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében, ám a jövő héttől ismét a világ legjobb 40 játékosa között jegyzik majd. Ugyanakkor a párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező Babos Tímea szakított edzőjével, Thomas Drouet-vel.

Sajnos ezúttal sem borult a papírforma, és a dubaji torna negyeddöntőjében Fucsovics Márton két játszmában 7:5, 6:2-re kikapott az orosz Andrej Rubljovtól. Amíg az első szettben nagy küzdelem alakult ki, addig a világ talán legjobb formájában lévő játékosa, Rubljov a másodikban már a második szervagémjét elvette a magyar játékosnak, majd Fucsovicsnak 5:2-nél a versenyben maradásért kellett adogatnia, amit semmire elveszített. A legjobb magyar férfi teniszező az elmúlt hetek remeklésének köszönhetően ismét a legjobb negyven között lesz a világranglistán.


Babos Tímea ismét Thomas Drouet nélkül folytatja tovább     Fotó: Facebook


Ugyanakkor Babos Tímea nem az eredményével hívta fel most a figyelmet, hanem azzal, hogy ismét Thomas Drouet nélkül folytatja tovább. Drouet és Babos korábban 2018 szeptemberéig négy és fél éven keresztül dolgozott együtt. A magyar játékos – aki október óta dolgozott ismét a monacói szakemberrel – közösségi oldalán egy szűkszavú üzenetben jelentette be a váltást.

„Szeretném veletek elsőként közölni, hogy nem dolgozunk tovább együtt Thomasszal. Így lesz a legjobb!" - áll a háromszoros párosvilágbajnok magyar játékos oldalán, akit Nagy Péter segít majd a Miamiban rendezendő kiemelt WTA-tornára.