EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Tenisz: a szövetség több mint 250 millió forintot követel a volt főtitkártól

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Richter Attila 2020 januárjában pénzügyi fedezet, elnökségi jóváhagyás és szerződött helyszín hiányában írt alá egy három évre szóló bérleti szerződést az EBX-IMG, LLC (IMG) gazdasági társasággal a budapesti WTA-torna kapcsán.

Úgy tűnik, kezd letisztulni a kép a Magyar Tenisz Szövetség korábbi vezetésének botrányaival kapcsolatban. Miután az MTSZ már több büntetőfeljelentést is tett az ügyben, illetve készít elő jelenleg is, most a szervezet a hivatalos honlapján jelentette be, hogy több mint negyedmilliárd forintos – 253 millió forint és a késedelmi kamatok – keresetet indított korábbi főtitkára, Richter Attila ellen.

A szövetség álláspontja szerint a volt főtitkár 2020 januárjában pénzügyi fedezet, elnökségi jóváhagyás és szerződött helyszín hiányában írt alá egy három évre szóló bérleti szerződést az EBX-IMG, LLC (IMG) gazdasági társasággal a budapesti WTA-torna kapcsán. Tette mindezt úgy, hogy a kormány határozatban rendelkezett egy másik verseny támogatásáról. A bérleti szerződés rendkívül jelentős gazdasági kötelezettségvállalást tartalmazott az MTSZ számára, amely peres úton visszaköveteli Richter Attilától az általa okozott kárt.