EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Tenisz: hatalmas Fucsovics-bravúr Melbourne-ben

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: facebook

Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát az Australian Open második fordulójában. Sajnos a női egyesben Babos Tímea kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától, így kiesett.

Úgy tűnik, Fucsovics Márton vasból van. Az idei első Grand Slam-tornán, az Australian Openen már az első fordulóban ötszettes csatában verte az ausztrál Marc Polmanst, és így várta a háromszoros GS-bajnok, Stan Wawrinka elleni meccsét. A 17. helyen kiemelt svájci ellen ismét öldöklő csatát vívott, és végül Fucsovics ismét öt játszmában diadalmaskodott (7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6), mégpedig úgy, hogy Wawrinkának három meccslabdája volt.


Fucsovics hatalmas csatában verte a háromszoros GS-bajnok Stan Wawrinkát     Fotó: Facebook


„Most úgy érzem, meghalok két ötszettes meccsel a hátam mögött, de nagyon boldog vagyok. Köszönöm a támogatást, amit Magyarországról kaptam, éreztem az otthoniak szeretetét. A végét nehezen tudom felidézni, hosszú meccs volt, nagyon sok ponttal, Éreztem, hogy a második szett után vissza fog jön Stan, aki mentálisan nagyon erős játékos, nagy bajnok. Az ötödik szettben más mentalitással mentem ki, megpróbáltam minél több labdamenetet a hálónál befejezni. Bírtam erővel, ez a sok munkának köszönhető, no meg az edzőimnek, a stábomnak, akik mind-mind remek szakemberek. Nagyon keményen edzettünk, megérdemeltük ezt a sikert. Mindig túléltem itt az első fordulót, kétszer voltam nyolcaddöntős, most ott vagyok a harmadik körben. Ki merem jelenteni: ez a kedvenc Grand Slam-tornán! Ma és holnap megpróbálom kipihenni magam és készülni a következő meccsre, közben élvezem a napsütést, mert megtehetem, miközben otthon, Magyarországon esik a hó” – írta ki közösségi oldalára Fucsovics, akinek nem lesz egyszerű dolga a harmadik fordulóban, ahol a 14. kiemelt, kanadai Milos Raonic vár rá.


Babos Tímea úgy érezte, a nagy akarásnak nyögés, illetve vereség lett a vége     Fotó: MOL


Sajnos Babos Tímea számára viszont befejeződött az idei Australian Open, ugyanis 6:2, 6:4-re kikapott a junior világelső, orosz Anasztaszija Potapovától a női egyes második fordulójában.

„Nagyon sajnálom ezt a vereséget. Nincs mit szépíteni, ezt nagyon-nagyon elszúrtam. Küzdöttem, akartam, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Annyira vágytam erre a győzelemre, hogy rettentően mereven játszottam, lassú volt a lábam. Szomorú vagyok, mert még így is lett volna esélyem a második szettben, de nem teljesítettem elég jól – jelentette ki az nso.hu kérdésére Babos.