393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tenisz Davis Kupa-selejtező, egy győzelemre a továbbjutás

10perc.hu/MTI
2023. 02. 04.

Magyar bravúr  Tatabányán zajló Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező szombati páros mérkőzésén.

Marozsán Fábián és Valkusz Máté meglepetésre két szettben legyőzte Nicolas Mahut-t és Arthur Rinderknech-t a Tatabányán zajló Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező szombati páros mérkőzésén, így a hazaiak 2-1-re vezetnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

"A kulcs a ritörn és a szerva volt, leírhatatlan ilyen helyszínen és ennyi ember előtt játszani. Volt egy kemény pont, ahol elpattantam fejben, de ez csak két-három labdamenetig tartott, ma a fiatalok nyertek és nem a rutin" - mondta Valkusz hozzátéve, a jövőben igyekeznek többet párosozni Marozsánnal.

Davis-kupaFotó: MTI/Illyés Tibor (A francia Arthur Rinderknech és Nicolas Mahut játszik a Marozsán Fábián - Valkusz Máté páros ellen a Magyarország-Franciaország Davis-kupa selejtező mérkőzésen Tatabányán)


"A közönség óriási segítség volt, emellett jó napunk volt, feküdt minden nekünk. Annál a kritikus pontnál, melyet elvettek tőlünk, a szurkolók is kellettek, hogy megmentsük a gémet" - tette hozzá Marozsán Fábián.

A folytatásban Fucsovics Márton következik, de az eredeti tervekkel szemben nem Benjamin Bonzi ellen, Sebastien Grosjean kapitány ugyanis Adrian Mannarinónak szavazott bizalmat. Ha a magyarok legjobbja hozza a meccsét, akkor 3-1-gyel eldől a párharc.

A selejtező győztese a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor (Marozsán Fábián és Valkusz Máté a Magyarország-Franciaország Davis-kupa selejtező mérkőzésen Tatabányán)
Címkék:
#tenisz

További cikkek