EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Téli olimpia: bemutatkozott az első magyar hódeszkás

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Magyarock - Olimpyc Team Hungary/Molnár Ádám

Amíg a többi versenyző három napot, addig az utolsó pillanatban a mezőnybe kerülő Kozuback Kamilla 28. lett a slopestyle szakágban.

Pénteken délelőtt még úgy tudta Kozuback Kamilla – aki félcsőben vívta ki az indulás jogát –, hogy a mai slopestyle selejtezőjében tartalékként lesz csak jelen. De egy japán versenyző sérülése miatt ez estére megváltozott, bekerült a 30-as mezőnybe és a sportág történetének első magyar indulója lett a téli olimpián.

Annak ellenére vállalta az indulást a Calgaryban született 17 éves versenyző – akinek édesanyja magyar, édesapja kanadai –, hogy a vetélytársai már három napja gyakoroltak a pályán, míg neki a rajt előtt mindössze három órája maradt minderre.

Ennek ellenére végül első magyarként bemutatkozva a pekingi ötkarikás játékokon Kozuback Kamilla a 28. helyen végzett a slopestyle selejtezőjében. Fő számában, a félcsőben szerdán rendezik majd meg a selejtezőket.

„Nagyon ideges voltam, de sokat jelent nekem, hogy elindulhattam slopestyle-ban, noha félcsőre készültem. Azt majd holnaptól élesítjük. Sajnos még ma reggel sem tudtam annyit bemelegíteni, amennyit szerettem volna a pályán, nem volt rá lehetőség. Szerencsére a második futamban úgy estem, hogy semmim nem sérült meg" - mondta Kozuback, hozzátéve: a körülményekhez képest ez volt a realitás.