392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A szurkolók túlzón optimisták, míg Szoboszlai lehet, hogy kihagyja az Eb-t?

10perc.hu
2021. 06. 01.
A szurkolók túlzón optimisták, míg Szoboszlai lehet, hogy kihagyja az Eb-t?

A magyarok harmada szerint Rossi csapata továbbjut a csoportból, kétharmaduk pedig biztos abban, hogy a magyar válogatott 1-4 pontot mindenképpen szerez a három csoportmeccsén. Ugyanakkor német sajtóértesülések szerint Szoboszlai Dominik megint megsérült, így kimaradhat a ma 17 óra után nyilvánosságra kerülő magyar Eb-keretből.

Nyilvánosságra hozta a Szerencsejáték Zrt a június 11-én kezdődő, részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos felmérésének eredményeit. A válaszokból kiderült, a szurkolók szinte túlzó önbizalommal várják a magyar válogatott szereplését. A nemzeti lottótársaság friss Eb 2020 kutatásában 1000 főt kérdeztek meg.

A válaszadók 82 százaléka látja pontszerzésre esélyesnek a magyar labdarúgó-válogatottat, közel kétharmada úgy vélekedett, hogy 1-4 pontot sikerül elérnie a csoportmeccseken – a címvédő Portugália, az aktuális világbajnok Franciaország és a 2014-es vb-győztes Németország az ellenfél –, míg az összes megkérdezett harmada úgy érzi, van esély arra, hogy a magyar válogatott továbbjusson a csoportkörből, mégpedig legalább a negyeddöntőbe várják a csapatot.

A válaszadók 34 százaléka szerint Németország nyeri az Eb-t, amire Spanyolországot és Franciaországot tartják esélyesnek, a gólkirály pedig kétharmaduk szerint a portugál Cristiano Ronaldo lesz, míg Szoboszlai Dominikot gondolják a leggólerősebb magyar játékosnak, aki német sajtóértesülések szerint a kiújuló sérülése miatt kihagyja a kontinensviadalt.

A Kicker információja szerint Szoboszlai Dominiknak kiújult sérülése, újra panaszai vannak, ezért nem lehet ott az Eb-n, hamarosan el is hagyja a válogatott edzőtáborát. A Nemzeti Sport Online viszont úgy tudja, a szeméremcsont-gyulladás kiújulásáról nincs szó, de a magyar középpályás nincs megfelelő fizikai állapotban a hosszú kihagyás után.

Marco Rossi egyébként ma 17 óra után hirdeti ki a 26 fős Eb-keretét, akik majd képviselni fogják Magyarországot az Európa-bajnokságon.

Főkép forrása:
mlsz.hu

További cikkek