392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szoboszlaival, de Rossi nélkül az Eb-részvételért

10perc.hu
2020. 11. 12.
Szoboszlaival, de Rossi nélkül az Eb-részvételért

A magyar labdarúgó-válogatott ma este az izlandi csapattal csap össze az elmúlt négy év legfontosabb mérkőzésén, amelyen a hazai rendezésű kontinensviadalon való részvétel a tét.

A koronavírusjárvány miatt előbb a nézőket veszítette el az év meccsére készülő magyar labdarúgó-válogatott – zárt kapuk mögött rendezik meg az izlandiak elleni Eb-pótselejtezőt a Puskás Arénában – majd a szövetségi kapitányát is. Ugyanis pozitív lett a koronavírustesztje Marco Rossinak, az olasz szakvezető nem ülhet le a kispadra. Helyette Cosimo Inguscio irányítja majd a válogatottat.

Ez akár jó ómen is lehet, hiszen amikor korábban eltiltott Rossit helyettesítette, mindkét találkozót megnyerte a magyar válogatott: 2018 novemberében a Nemzetek Ligájában az észtek ellen 2-0-ra, majd 2019 júniusában a Wales elleni Eb-selejtezőn 1-0-ra győzött a Groupama Arénában.



Ráadásul a magyar csapatnak nem megy olyan rosszul a zárt kapus meccseken. A hat szurkolók nélküli válogatott találkozón ugyanis négy győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség született. Reméljük, ezúttal is sikerrel járnak Szoboszlaiék, és akkor jövőre ott lehet a magyar válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

És ha már Szoboszlai szóba került. A jelen legértékesebb magyar labdarúgója ezúttal ott lesz a pályán, igaz, csapata, a Salzburg csak azután engedte el játékosát, hogy negatív lett a covid-tesztje. A 20 éves futballista kulcsembere a nemzeti együttesnek, egészen kiváló formában fejezte be az előző idényt, amelyben az osztrák élvonal legjobbjának választották, majd ugyanilyen kimagasló teljesítménnyel kezdte az új szezont, ritkaságszámba megy, ha nincs legalább egy gólja vagy gólpassza a mérkőzéseken.



Szintén ott lesz a pályán a német elsőosztályú Mainz keretéből száműzött Szalai Ádám. A szakmai stáb megfogyatkozásával ugyanis a csapatkapitánynak egyfajta lélektani szerepet is be kell töltenie.

"Szalai Ádám túl fontos ahhoz, hogy ne játsszon. Magyarországon jelenleg nincs olyan első ék, akit bármikor a pályára lehetne küldeni, kiválóan tudja megtartani a hosszú labdákat. Ha visszanézzük a bolgárok elleni összecsapást, ott is nagy szerepe volt az első két gólunkban" - nyilatkozta Marco Rossi.

A szövetségi kapitány kiemelte, ugyan az izlandiak papíron valamivel előrébb tartanak a rangsorban, nagyon sok tényezőn múlik egy ilyen összecsapás végkimenetele, és amennyiben a játékosok maximálisan betartják a taktikai utasításokat, és fizikailag, valamint fejben is "ott tudnak lennie a pályán", akkor jó esélye van az együttesnek.



Fontos szerep vár a létfontosságú selejtezőn Nagy Ádámra, aki ott volt a 2016-os Eb-csoportmeccsén az izlandiak elleni mérkőzésen is. A brit másodosztályú Bristol futballistája szerint az izlandi csapat nem igazán változott, nem volt náluk olyan vérfrissítés, mint ami nálunk. Megjegyezte, mindannyian érzik a találkozó súlyát, ráadásul a jelenlegi helyzetben is sok olyan ember van, akiknek "egy picit fel tudnák dobni" a napját egy sikerrel.

Az izlandiak szerint a hibák dönthetik el a magyarok elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt, amelynek győztese ott lesz a jövő nyári kontinensviadalon. Erik Hamrén, a vendégek svéd szövetségi kapitánya elmondta, az, hogy az összecsapást végül mégis zárt kapuk mögött rendezik, inkább a magyaroknak lehet rosszabb, hiszen így nem élvezhetik a közönség támogatását.

"Egy nagyon erős csapattal találkozunk, amely az elmúlt időszakban már a Nemzetek Ligájában is bizonyított, az első pótselejtezőn pedig magabiztosan nyert Bulgáriában. Ugyanakkor, ahogyan minden csapatnak, így a magyarnak is az erősségei mellett megvannak a gyengeségei, mi pedig ezeket a pontokat szeretnénk kihasználni és megbüntetni" - nyilatkozta Erik Hamrén, aki kijelentette, ugyan nem fiatal az együttese, de a játékosok a mai napig éhesek a sikerre, ami viszont egyáltalán nem korfüggő.



Ugyanakkor mindkét válogatottnak lesz olyan hiányzója, aki vélhetően kezdőként lépett volna pályára. A magyarok Kleinheisler Lászlót, míg a szigetországiak Ingvi Traustasont kénytelenek nélkülözni a középpályáról. Mindketten azért maradnak távol, mert klubcsapataikban, a horvát NK Osijekben, illetve a svéd Malmőben több játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje.

Az előzetes hírek alapján a következő kezdőcsapattal lép pályára az este 20.45-kor kezdődő pótselejtezőn a magyar válogatott: Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Sigér, Nagy, Holender - Szoboszlai - Szalai Á., Sallai.

Főkép forrása:
mlsz.hu

További cikkek