392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szoboszlaiék utolsó esélye a BL-ben, nem jön Messi

10perc.hu
2020. 12. 01.
Szoboszlaiék utolsó esélye a BL-ben, nem jön Messi

A Bajnokok Ligája keddi csoportmérkőzésein több csapat bebiztosíthatja a továbbjutását a tavaszi egyenes kieséses szakaszba, ugyanakkor biztossá vált, hogy a hatszoros aranylabdás argentin játékos nem lép pályára a Fradi ellen.

Vélhetően sok szurkoló dühöngene most, ha nézők előtt rendezhetné meg a Ferencváros a Barcelona elleni hazai BL-csoportmérkőzését. Ugyanis a katalánok bejelentették, Messi nélkül érkeznek Budapestre. Ronald Koeman, az együttes vezetőedzője a Barcelonában tartott mai online sajtótájékoztatóján elmondta, ahogyan legutóbb a Dinamo Kijev ellen, úgy most is pihenteti a 33 éves szupersztárt. Messi mellett egyébként az első számú kapus, a német Marc-André ter Stegen, illetve a brazil játékmester, Philippe Coutinho sincs ott a Barca utazó keretében. A holland szakvezető elmondta, több olyan játékos is pályára léphet, aki eddig nem kapott sok lehetőséget. Hozzátette, nagyon fontos ezeknek a fiatal futballistáknak a szerepeltetése is, hiszen kiváló labdarúgókról van szó, akik az edzéseken hétről hétre bizonyítják tehetségüket és hosszú távon akár a klub jövőjét is jelenthetik.



Ma este folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmei. Ezúttal az A, a B, a C és a D csoport ötödik fordulós mérkőzéseit rendezik meg. Magyar szempontból talán a legfontosabb mérkőzést Moszkvában játsszák, ahol a hazai Lokomotív ellenfele a Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó Salzburg lesz. Az osztrák bajnok számára létfontosságú a győzelem, ha versenyben szeretne maradni a továbbjutásért. Szoboszlai remek formában várja a meccset, ugyanis a legutóbbi bajnokin – csapata 8-2-re győzött az ST. Pölten ellen – triplázott, és a Salzburgnak bizony szüksége is van a középpályás gólerős játékára ma este. Nincs könnyű helyzetben az osztrák bajnok, ugyanis a csoport másik találkozójára úgy utazott el a címvédő és biztos csoportelső Bayern München, hogy három alapembere, Neuer, Lewandowski és Goretzka el sem utazott Madridba az Atlético elleni rangadóra.



A nap másik, az utolsó esélyéért küzdő gárdája az olasz Internazionale, aki úgy utazik el a csoportot vezető német Mönchengladbach otthonába, hogyha nem sikerül győznie, még az Európa-ligát jelentő harmadik helyet sem tudja majd megszerezni. Főleg abban az esetben, ha az ukrán Sahtar a madridi bravúr után hazai pályán is legyőzi a formán kívül játszó Real Madridot. Szintén a továbblépésről dönthet a Liverpool-Ajax rangadó, ahol a vesztes könnyen bajba kerülhet. Ez utóbbi meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

A csoport:

Lokomotiv Moszkva (orosz)-Salzburg (osztrák) 18.55, Atlético Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 21.00.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Atlético Madrid 5, 3. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Salzburg 1.

B csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Real Madrid (spanyol), Kijev 18.55, Borussia Mönchengladbach (német)-Internazionale (olasz) 21.00.

A csoport állása: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Real Madrid 7, 3. Sahtar Donyeck 4, 4. Internazionale 2.

C csoport:

Olympique Marseille (francia)-Olimpiakosz (görög) 21.00, FC Porto (portugál)-Manchester City (angol) 21.00.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. FC Porto 9, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0.

D csoport:

FC Liverpool (angol)-Ajax Amsterdam (holland) 21.00, Atalanta (olasz)-Midtjylland (dán) 21.00.

A csoport állása: 1. FC Liverpool 9 pont, 2. Ajax Amsterdam 7 (7-5), 3. Atalanta 7 (8-7), 4. Midtjylland 0.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek