392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szinte átok ült a magyarokon az Australian Open sorsolásán

10perc.hu
2022. 01. 13.
Szinte átok ült a magyarokon az Australian Open sorsolásán

Az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságon a főtábla küzdelmei január 17-én, magyar idő szerint hétfőn hajnalban veszik majd kezdetüket.

Vélhetően el tudtunk képzelni könnyebb sorsolást is a magyarok számára az év első Grand Slam versenyén. Ugyanis a férfiaknál Fucsovics Márton (38.) a szerb Dusan Lajoviccsal, a hölgyeknél Bondár Anna a 10. kiemelt orosz Anastasia Pavlyuchenkovával, Udvardy Panna pedig a korábbi világelső, a világranglistán 25. helyen álló Viktoria Azarenkával játszik az első fordulóban. Mindkét magyar hölgy első Grand Slam főtáblás meccsére készül.

Ami Fucsovics Mártont illeti, a legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnk tavaly kétszer is legyőzte a világranglistán 43. helyen álló Lajovicot, így a szerbbel szemben pozitív a mérlege (2-0). Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a legjobb magyar férfi játékosunk a felvezető versenyeken két nem várt vereséget is elszenvedett nála sokkal gyengébben rangsorolt ellenfelektől, de bízzunk abban, hogy Melbourne-ben a legjobb Fucsovicsot láthatjuk majd.



Udvardy Panna számára nem lesz ismeretlen a korábbi kétszeres Australian Open-győztes fehérorosz játékos, ugyanis a december végi, amerikai felkészülése során többször is edzett Azarenkával. Bondár Anna még sosem játszott a világranglistán jelenleg 11. helyen álló orosz teniszezővel, aki tavaly a döntőig menetelt a Roland Garroson, és korábban háromszor volt negyeddöntős Melbourne-ben.



„Őszintén reméltem, hogy az első Major tornámon kicsit könnyebb sorsolást kapok, de így hozta a sors. Pavlyucsenkova agresszív játékos, így hamar fel kell majd vennem a ritmust és tartani vele a lépést. Neki ez lesz az első meccse az évben, és bízom benne, az számítani fog, hogy én már játszottam néhány mérkőzést és remélem, sikerül valami meglepetést okozni” – latolgatta az esélyeket a huntennis.hu portálnak a világranglistán jelenleg 92. helyen álló Bondár.

Főkép forrása:
huntennis.hu

További cikkek