EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Szeptemberben érkezik a Lucid Motors elektromos autója

Autó
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: lucidmotors.com

A Lucid Air elektromos autót legalább 4 éve fejlesztik, és hamarosan hivatalosan is bemutatkozhat a figyelemreméltó teljesítményre képes autó.


A szeptember 9-ére tervezett premier előtt megmutatták egy rövid videón, mit tud a világ leggyorsabb, sorozatgyártású, elektromos szedánjának ígért jármű.

Három évvel ezelőtt már adtak némi ízelítőt a kocsiból, akkor a Lucid Air prototípusa elérte a 378 km/h-s sebességet. Most azt láthatjuk, hogy a két villanymotoros, négykerék-meghajtású és 1080 lóerős szériamodell mindössze 9,9 másodperc alatt teszi meg a klasszikus, amerikai gyorsulási versenyeken megszokott negyedmérföldes (402 méteres) távot.

Jelenleg, hivatalosan, ez az első elektromos utcai autó, amely 10 másodperc alatt teljesítette ezt.

A Lucid Air videón látható autójában két állandó mágneses villanymotor van, a motoregységbe integrált sebességváltóval és differenciálművel, valamint egy nagyfeszültségű inverterrel, amely 900 volton működő motoregységet eredményez, amely a hírek szerint ráadásul, alig 74 kilogramm tömegű.

Egy-egy motorja maximális teljesítménye 650 lóerő és akár három ilyen egység is elhelyezhető a Lucid Air autójának vázában. Ennek nyomán még az említett 1080 lóerős modellnél is nagyobb teljesítményű építhető.

További részletek majd szeptember 9-én derülhetnek ki a videó alapján igencsak versenyképes elektromos újdonságról.Kapcsolódó galéria