393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szekszárdon rendezik az Európa Kupa négyes döntőt

10perc.hu
2021. 03. 28.
Szekszárdon rendezik az Európa Kupa négyes döntőt

A női kosárlabda Euroliga Final Fourját Isztambul kapta, amelyben zsinórban harmadszor a Sopron Basket csapata is érdekelt.

Újabb szép sportdiplomáciai sikert aratott hazánk, ugyanis a női kosárlabda nemzetközi kupaküzdelmeinek négyes döntőiből egyet ismét Magyarországon rendeznek majd. A nemzetközi szövetség (FIBA) tájékoztatása szerint Szekszárdon rendezik április 9-11. között a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjét. A második számú kupasorozat végjátékában a hazaiak ellenfele az olasz Reyer Venezia lesz az elődöntőben, a másik ágon mellett a francia Flammes Carolo és a spanyol Pamesa Valencia találkozik.



Ugyanakkor arról is döntés született, hogy a női kosárlabda Euroliga Final Fourját Isztambul kapta. A török város 2016 óta először lesz házigazdája az eseménynek, amelyet április 16. és 18. között rendeznek. Itt is van magyar csapat a legjobbak között hiszen a Sopron Basket 2009, 2018 és 2019 után negyedszer került a négy közé az Euroligában, eddigi legjobb eredménye a 2018-as ezüstérem volt. A négyes döntő első, pénteki napján az elődöntőben a 13-szoros magyar bajnok a spanyol Salamanca együttesével találkozik, míg a házigazda Fenerbahce a legutóbbi két kiírás győztesével, a Jekatyerinburggal játszik.

Főkép forrása:
Facebook/KSC/Jantner Fotó

További cikkek