395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Százmilliókkal emelték a TAO-keretet, az olimpiai bizottság is részesülhet belőle

10perc.hu
2023. 05. 20.

A péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (TAO)-keret.

Újra kiderült, a brüsszeli szankciók és a háborús infláció elkerül olyan dolgokat, ami fontos a kormánynak. Tényleg úgy tűnik, a pedagógusok bérének megemelésén kívül – amit ugye csak uniós pénzből lehet megemelni – mindenre jut pénz.

A gazdasági nehézségek ellenére Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mai éves rendes közgyűlésén bejelentette, hogy a péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (TAO)-keret.

Ebből az összegből a hat látvány csapatsportág - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong és röplabda - mellett újra részesülhet a MOB is, így idén lehívhatja a sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges 167 millió forintot, jövőre pedig, a párizsi olimpiára való felkészüléshez 300 millió forint állami támogatásban részesül.

Főkép forrása:
NOB
Címkék:
#Olimpia

További cikkek