EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Százmilliókkal emelték a TAO-keretet, az olimpiai bizottság is részesülhet belőle

Sport
10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: NOB

A péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (TAO)-keret.

Újra kiderült, a brüsszeli szankciók és a háborús infláció elkerül olyan dolgokat, ami fontos a kormánynak. Tényleg úgy tűnik, a pedagógusok bérének megemelésén kívül – amit ugye csak uniós pénzből lehet megemelni – mindenre jut pénz.

A gazdasági nehézségek ellenére Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mai éves rendes közgyűlésén bejelentette, hogy a péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (TAO)-keret.

Ebből az összegből a hat látvány csapatsportág - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong és röplabda - mellett újra részesülhet a MOB is, így idén lehívhatja a sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges 167 millió forintot, jövőre pedig, a párizsi olimpiára való felkészüléshez 300 millió forint állami támogatásban részesül.