EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Super Bowl: fantasztikus show a szünetben, döbbenetes utolsó touchdawn, a Ramsé a bajnoki cím!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Twitter/NFL

A Los Angeles Rams 23–20-ra legyőzte a Cincinnati Bengals az LVI. Super Bowlon, így hazai pályán nyerte meg a 2021–2022-es NFL-idény bajnoki címét.

Minden adva volt a remek fináléhoz Los Angelesben az 5 milliárd dollárért megépített SoFi Stadionban. Remek csapatok, telt ház és egy mindent kielégítő, az utolsó percben eldőlt összecsapás a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals között.

Az első félidőben a Rams szerzett vezetést, majd amikor már 13-3-ra vezetett, hirtelen felébredt a Bengals, és a szünetre mindössze három pontos hátrányban voltak a cincinnatiak (13-10). Ekkor következett a Super Bowlok tán legemlékezetesebb halftime showja: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige és Kendrick Lamar felejthetetlennek műsorral ajándékozta meg a helyszínen és a tévéképernyők előtt ülőket.


Ez volt a Super Bowlok tán legemlékezetesebb halftime showja   Fotó: Twitter/NFL


A szünet után a Los Angeles-i játékosok mintha az öltözőben maradtak volna. A Bengals elképesztő játékkal előbb fordított (13-20), majd másfél perccel a vége a Rams Cooper Kupp touchdawnjával 23-20-ra megnyerte az 56. Super Bowlt, a sportág történetében második csapatként, amely mindezt hazai pályán érte el.

A döntő legértékesebb játékosa (MVP) – természetesen – Cooper Kupp, a Los Angeles Rams elkapója lett, aki 92 yarddal és két elkapott touchdownnal – közte a mindent eldöntőt – zárta a mérkőzést. Legutóbb 2019-ben Julian Edelman lett elkapóként Super Bowl MVP.