393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – továbbjutás, érmek, csúcsok

10perc.hu
2021. 05. 31.

Továbbra is zajlanak a hazai és a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hétvégi összefoglaló.

Kerékpár

Egan Bernal nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt, melyen Valter Attila a 14., Dina Márton a 100. helyen végzett összetettben. A vasárnapi záró időfutamon az olasz Filippo Ganna volt a leggyorsabb. Az összetettben 15. pozícióban várta a záró etapot Valter Attila (Groupa-FDJ), 42 másodperc volt a lemaradása Lorenzo Fortunato mögött. A második Giro d'Italiáját teljesítő Valter 2:43 perccel tekert jobb időt a Zoncolanon győztes olasz bringásnál - a kísérőkocsiban ülő édesapja és edzője, Valter Tibor buzdítása közepette -, így a tavalyi 27. helye után ezúttal 14. lett.

„Elsősorban nagyszerű tapasztalatszerzés volt számomra a verseny, hiszen ritkán adatik meg egy kerékpáros életében, hogy az egész csapat a rendelkezésére álljon és őt segítse, mert az csak az összetettre pályázó menőknek jár. Nagyon jó volt ezt megtapasztalni, és azt átélni, hogy viszonylag jól megy nekem ez a szerep is. Én meg közben igyekeztem ugyanolyan versenyző maradni, mint voltam előtte. Mármint a csapattársaimmal szemben, hogy ők is értékeljék úgy az én munkámat, ahogyan én értékelem az ő munkájukat" – hangsúlyozta az M1-nek a 22 éves magyar bringás.


Torna

Szujó Hanna aranyérmet nyert talajon, Balázs Krisztián pedig bronzérmet szerzett nyújtón a tornászok várnai világkupaversenyén. A 17 éves Szujó Hanna élete első vk-versenyén indult, a selejtezőből a második helyen került a döntőbe, ahol tovább tudott javítani gyakorlatán. A férfiaknál a nyújtó junior Európa-bajnoka, Balázs Krisztián hatodikként lett finalista, gyakorlatán jócskán tudott javítani, és 14,350 pontot kapott, ezzel a harmadik helyen végzett.


Hosszú Katinka hat éremmel zárt az úszó Mare Nostrum-sorozat monte-carlói nyitóállomásán     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Úszás

Hosszú Katinka három arany- és egy ezüst, valamint két bronzérmet nyert az úszó Mare Nostrum-sorozat monte-carlói nyitóállomásán. A háromszoros olimpia bajnok szombaton 400 méter vegyesen és 100 méter pillangó nyert, valamint 200 méter gyorson második volt. Vasárnap 200 méter vegyesen győzött, míg 100 méter háton és 200 méter pillangón nyert bronzérmet, míg Verrasztó Evelyn 100 méter gyorson lett harmadik.


Röplabda

A magyar női röplabda-válogatott sima, 3-0-s vereséget szenvedett Prágában a házigazda cseh csapattól az Európa-liga arany divíziójának harmadik fordulójában. A magyarok az első napon nagy csatában 3-2-re legyőzték a horvátokat, szombaton pedig 3-1-re kikaptak a fehéroroszoktól. A négy válogatott szerdától péntekig - ugyancsak Prágában - ismét összecsap egymással.


A norvég Vipers nyerte a női kézilabda BL-t     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Kézilabda

A norvég Vipers Kristiansand 34-28-ra legyőzte a francia Brest Bretagne csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett négyes döntő vasárnapi zárómérkőzésén. A norvég csapatban a volt győri különítményből Heidi Löke, Katrine Lunde és Nora Mörk az ötödik, Jana Knedliková a negyedik BL-címét nyerte. A harmadik helyet végül a Győri Audi ETO KC szerezte meg, miután 32-21-re verte az orosz CSZKA Moszkva csapatát.


Atlétika

Az olimpiai kvótás Krizsán Xénia országos csúccsal, a világ idei legjobbjával, 6651 ponttal megnyerte a hagyományos götzisi többpróbaversenyt. A második helyen a holland Anouk Vetter (6536), a harmadikon pedig az amerikai Kendell Williams (6383) végzett. Az eddigi saját országos csúcsa 6619 pont volt, melyet a másik hagyományos többpróbaviadalon, a franciaországi Talence-ban ért el 2019. június 22-23-án. „Nagyon boldog vagyok, meglepetés nekem is ez az eredmény, a tegnapi és a mai nap is csodálatos volt számomra. Több egyéni csúcsot is elértem, nagyon örülök. Nagyon sokat edzettem és nagyon koncentráltam a versenyzésre ezen a hétvégén” – jelentette ki Krizsán, aki hozzátette, nagyon szeretne érmet szerezni Tokióban.


Fucsovics Márton remek játékkal jutott tovább a Roland Garros férfi egyes küzdelmében, a következő ellenfele a salakon igencsak otthonosan mozgó olasz Fabio Fognini lesz     Fotó: Facebook/Fucsovics Márton


Tenisz

Fucsovics Márton a hazai közönség előtt szereplő Gilles Simon legyőzésével a második fordulóba jutott a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyében. Az összecsapás 3 óra 14 percig tartott, és a magyar játékos 6:4, 6:1, 7:6-ra nyert. A magyar játékos a második fordulóban a 34 éves olasz Fabio Fogninivel találkozik, a világranglistán 29. játékossal eddig háromszor mérkőzött meg: egyszer legyőzte, kétszer kikapott tőle. Legutóbb a 2019-es wimbledoni GS-torna második fordulójában maradt alul vele szemben, amikor emlékezetes, ötjátszmás nagy csatában 3 óra 43 perc alatt szenvedett vereséget.


Labdarúgás

A következő szezonban is Dárdai Pál lesz a német Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A berlini klub vasárnap jelentette be, hogy a 45 éves, korábbi magyar szövetségi kapitány folytathatja munkáját a felnőtt csapat kispadján. „Együtt megyünk a következő szezonnak, amelynek kapcsán csak azt ígérhetem, hogy a szorgalmat, a munkát továbbra is beletesszük, és megpróbálunk egy igazán jó évet produkálni” - nyilatkozta a szakember.

Főkép forrása:
Facebook/Groupama-FDJ

További cikkek