393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – kupagyőzelem, szurkolói botrány, kiütés

10perc.hu
2021. 05. 03.
Sportmix – kupagyőzelem, szurkolói botrány, kiütés

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Kézilabda

A magyar férfi kézilabda-válogatott megnyerte az Eurokupát, mivel 26-22-re legyőzte az Európa-bajnok Horvátországot a hatodik, utolsó fordulóban, Veszprémben. Novemberben a horvátok 31-27-re győzték le a magyarokat, így utóbbiaknak - idegenben lőtt több góljuk miatt - jobb az egymás elleni mérlegük, ezzel biztosították az Eurokupa megnyerését.

A két csapat 35. egymás elleni mérkőzésén hat döntetlen és húsz horvát siker mellett a kilencedik magyar győzelem született, de több mint nyolc éve az első. Az Eurokupában a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.


Forma-1

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Portugál Nagydíjat Portimaóban. A 36 éves pilótának ez az idei második, F1-es pályafutása során pedig már a 97. futamgyőzelme. Hamilton ezzel a sikerrel növelte az előnyét összetettben a most második Max Verstappennel, a Red Bull holland versenyzőjével szemben. A portugál futamon a pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája végzett harmadikként. A vb jövő hétvégén, a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.


A Portugál Nagydíj nagy küzdelmet hozott    Fotó: Amber PR


Kosárlabda

A címvédő Sopron hazai pályán 35 ponttal, 81-46-ra legyőzte a Szekszárdot szombaton a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. A döntős sorozat kedden 16.30 órakor folytatódik Szekszárdon.

A címvédő Falco és a Szolnok szerzett előnyt a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében. A szombathelyi alakulat 190 pontot hozó találkozót 109-81-re nyert magabiztosan a vendég Szeged ellen, a Szolnok pedig - ugyancsak hazai pályán - a Debrecent múlta felül 80-65-re. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcok kedden folytatódnak.

Vízilabda

A Dunaújváros másodikként zárt a női vízilabda Euroligában, mivel a sorozat budapesti négyes döntőjének szombati fináléjában 7-6-ra kikapott a görög Olympiakosztól. A magyar bajnoki ezüstérmes gárda az utolsó pillanatig kiélezett összecsapást vívott a története második Euroliga-sikerét elérő görög együttessel. A négyes döntő másik magyar csapata, az UVSE végül harmadik lett, miután a bronzmeccsen 15-10-re verte az orosz Dinamo Uralocskát.


A dunaújvárosi Szilágyi Dorottya (b) és Elefteria Plevritu, a későbbi győztes görög csapat játékosa a női vízilabda Euroliga döntőjében játszott Dunaújváros - Olimpiakosz mérkőzésen a budapesti Tüskeuszodában    Fotó: MTI/Kovács Tamás


Ökölvívás

A hétvégén két korábbi nehézsúlyú profi világbajnok is ringbe lépett, hogy megkezdje a visszakapaszkodást a csúcs felé. A két meccsnek több hasonlósága is volt, ugyanis a korábbi WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Andy Ruiz Jr. és a korábbi WBO-világbajnok Joseph Parker is egy-egy jónevű, korábbi vb-kihívó, de már kiöregedő ellenféllel szemben – előbbi a 40 éves Chris Arreola, utóbbi a 37 esztendős Derek Chisora ellen – lépett ringbe, és mindkét korábbi világelső közelről is megismerkedett a padlóval. Ugyanakkor mindketten felálltak ebből, és a végén Ruiz egyhangú (118-109, 118-109, 117-110), míg Parker megosztott (113-115, 116-111, 115-113) pontozással diadalmaskodott. Nem várt a pontozókra viszont a 38 éves kubai származású Erislandy Lara, aki az amerikai Thomas Lamanna ellen egy első menetes kiütéssel szerezte meg a WBA betöltetlen középsúlyú világbajnoki trónját.


Labdarúgás

Az Internazionale nyerte az olasz labdarúgó-bajnokság 2020/21-es kiírását. A 34. fordulóban a milánói kék-feketék 2-0-ra legyőzték idegenben a Crotonét, míg az Atalanta 1-1-es döntetlenjével eldőlt, hogy már nem lehet behozni Antonio Conte csapatát. Az Inter története 19. bajnoki címét gyűjtötte be, ezt megelőzően legutóbb a 2009/10-es idényben diadalmaskodott. A milánóiak sikerével véget ért a Juventus egyeduralma, amely 2012 óta tartott.

A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a sereghajtó Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának zárómérkőzésén. A kispestiek ezzel a győzelemmel bebiztosították élvonalbeli tagságukat, illetve egy fordulóval a zárás előtt az is eldőlt, hogy a budafokiak mellett a Diósgyőr lesz a másik kieső, míg a bajnoki címet már korábban – zsinórban harmadszor – a Ferencváros nyerte.


A manchesteri szurkolók egyszerűen elfoglalták az Old Traffordot    Fotó: Facebook/Manchester United/AFP


Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának rangadóján a Manchester United a Liverpoolt fogadta volna, de a tulajdonosi kör ellen tüntető szurkolók egyszerűen elfoglalták az Old Traffordot, így nem lehetett a mérkőzést megtartani. „A halasztásról szóló döntést együtt hoztuk meg a rendőrséggel, a klubokkal és a helyi szervekkel. Az Old Traffordon lévők biztonsága továbbra is elsődleges fontosságú. Megértjük és tiszteletben tartjuk a szurkolók érzéseit, de tiltakozunk az erőszak, a károkozás, a jogsértés minden formája ellen, a mai, kisebb csoport tettét semmi sem igazolhatja. Együttérzünk a rendőrökkel és a rendezőkkel, akiknek meg kellett birkózniuk ezzel a veszélyes helyzettel, amelynek nincs helye a futballban. A mérkőzés pótlásáról a kellő időben tájékoztatjuk a közvéleményt” – olvasható a Premier League által kiadott közleményben.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek