393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – győzelmek, olimpiai kvalifikációk, érmek

10perc.hu
2021. 03. 29.
Sportmix – győzelmek, olimpiai kvalifikációk, érmek

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Labdarúgás

A magyar válogatott Szalai Ádám, Sallai Roland és Nemanja Nikolics góljaival 3-0-ra nyerni tudott San Marinóban, a vb-selejtező csoport leggyengébb tagja ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az eredmény elfogadható, a mutatott játékban azonban javulni kell az Andorra elleni szerdai összecsapásra. Marco Rossi azt is elárulta, hogy Andorrában nem léphet pályára Sallai Roland és Orbán Willi sem, őket a klubcsapatukkal kötött megállapodás szerint a válogatott elengedi a San Marinó-i mérkőzést követően.

„Az első félidőben egy kis nyugalom hiányzott néhány szituációban a játékunkból, türelmesebbnek kellett lennünk, valamint több minőségre volt szükség a párharcok egy részében. Ha meglett volna a második gól, könnyebb lett volna a folytatás, de kihagytuk a második tizenegyesünket. A cserék után sokat javult a játékunk minősége, sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy a hazaiak kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen. Elfogadható eredmény a 3-0, de a hozzáállásunknak ugyanilyennek kell lennie Andorra ellen is, az a mostaninál is nehezebb találkozó lehet” – értékelt az mlsz.hu oldalon a kapitány a találkozót követően.

A csoport másik két találkozóján Lengyelország 3-0-ra verte hazai pályán Andorrát, míg Anglia 2-0-ra győzött Albániában.


Cselgáncs

Két magyar versenyző erősítette meg az olimpiai rangsorban a tokiói indulást jelentő helyét a cselgáncsozók tbiliszi Grand Slam-viadalán. Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert, miután a paksi versenyző egy-egy holland és orosz ellenfelet búcsúztatott, mielőtt a negyeddöntőben megállította őt a brazil Larissa Pimenta. A vigaszágon aztán a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa ipponnal verte az amerikai Angelica Delgadót, majd a bronzmérkőzésen a hazai pályán küzdő grúz Leviska-Sukvani ellen aratott ippongyőzelmet. A 24 éves Pupp a 13. pozícióban várja a folytatást, összesen tizennyolcan lehetnek ott az olimpián.



A 63 kilogrammos Özbas Szofi az ötödik helyen végzett Tbilisziben. A 19 éves reménység török és spanyol ellenfelét legyőzte, majd a negyeddöntőben kikapott a későbbi aranyérmes kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-tól. A vigaszágon előbb sikerrel vette a brazil Ketleyn Quadros jelentette akadályt, a bronzérem megszerzése viszont nem jött neki össze, mert vereséget szenvedett a holland Geke van den Bergtől. Özbas Szofi ezzel óriási lépést tett a tokiói olimpiai indulás kiharcolása felé, ugyanis a 15. helyen áll a kvalifikációs rangsorban.


Kézilabda

A Telekom Veszprém a Balatonfüred, a címvédő MOL-Pick Szeged pedig a Veszprémi KKFT csapatával találkozik a férfi kézilabda Magyar Kupa a jövő vasárnapi elődöntőjében. A szigetszentmiklósi négyes döntő első játéknapján, április 11-én az első elődöntő 18 órakor, a második pedig 20.15-kor kezdődik, de a mérkőzések sorrendjét később határozzák meg. Hétfőn, április 12-én a bronzmérkőzést 17.30-tól, a döntőt 19.45-től játsszák.


Tenisz

Fucsovics Márton három szettben 7:6, 6:7, 6:4-re legyőzte az ausztrál Thanasi Kokkinakist a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyének második fordulójában. A 29. helyen kiemelt nyíregyházi játékos a 32 között Andrej Rubljovval találkozik, akivel márciusban már kétszer összecsapott. A rotterdami döntőt és a dubaji negyeddöntőt is - az ezúttal negyedik kiemelt - orosz nyerte, aki a dohai negyeddöntőből Fucsovics visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.



A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea, Veronika Kugyermetova páros nyolcaddöntőbe jutott a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 3,2 millió dollár (980 milliárd forint) összdíjazású női versenyében. A magyar, orosz duó pénteken, az első fordulóban az Ellen Perez, Cseng Szaj-szaj ausztrál, kínai kettőst győzte le 3:6, 6:4, 10-7-re, 1 óra 20 perces mérkőzésen.


Ökölvívás

Szombaton késő éjszaka Gibraltáron feszült egymásnak immár másodízben Alexander Povetkin és Dillian Whyte, az orosz-angol ütközet tétje pedig a WBC szervezet nehézsúlyú interim, azaz ideiglenes világbajnoki címe volt. Amíg a tavaly augusztusi odavágón Povetkin diadalmaskodott kiütéssel, a mostani visszavágón Whyte diadalmaskodott idő előtt.


Vízilabda

A magyar női vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 11-10-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot a Tüskeuszodában. A világliga európai selejtezőjének helyszínén rendezett összecsapáson a magyar csapatban Keszthelyi Rita és Illés Anna is három gólt szerzett. Bíró Attila szövetségi kapitány biztos ötkarikás résztvevő együttese kedden már kétkapuzott a spanyolokkal, majd szerdán a hollandok, csütörtökön pedig a magyar Universiade-válogatott felett diadalmaskodott, pénteken viszont kikapott a görögöktől.



Jégkorong

Holnap, azaz kedden kezdődik a döntő két erdélyi csapat, a Brassó és a Csíkszereda között a jégkorong Erste Ligában. Az alapszakaszgyőztes Corona Brasov élvezi a hazai pálya előnyét, az első két találkozót otthon játssza, és ha szükséges, akkor az ötödiket és a hetediket is. A Szereda ellen ráadásul jól ment a Brassónak az alapszakaszban, amikor február 9. és 14. között hat nap alatt négyszer megmérkőztek, akkor a Corona - ugyan először hosszabbításban 4-3-ra kikapott - 7-3-ra, 7-5-re és 4-3-ra diadalmaskodott, utóbbi két alkalommal hazai jégen. A magyar bajnoki címet az elődöntőben kiesett Ferencváros nyerte meg.

Főkép forrása:
Facebook/MLSZ

További cikkek