395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – győzelmek, kupasikerek, döntők

10perc.hu
2021. 04. 06.

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Labdarúgás

Az éllovas Ferencváros 4-0-ra győzött a Budafok vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában. Az FTC ezzel sorozatban 12. bajnokiján maradt veretlen, öt döntetlen mellett ez volt a hetedik sikere. A zöld-fehérek előnye 13 pont a Puskás akadémia előtt, és ha a hétvégén legyőzik a felcsútiakat hazai pályán, megszerzik a 32. bajnoki címüket öt fordulóval a pontvadászat vége előtt.

Bár változatlanul nem újította meg nyáron lejáró szerződését a királyi klubbal, Sergio Ramos még több évig szeretne játszani a spanyol futballbajnoki címet védő Real Madridban. A 35 esztendős csapatkapitány úgy fogalmazott, egyáltalán nem gondol labdarúgó karrierje közeli befejezésére, sőt azt reméli, hogy három vagy akár négy évig is eltart még madridi pályafutása. "Szeretném ötödször is megnyerni a Bajnokok Ligáját, és részévé akarok válni a világ legjobb klubja történetének - jelentette ki Ramos, majd hozzátette: amikor eljön az ideje, befejezem. A testem majd megmondja, hogy mikor van ez a pillanat, de a visszavonulásomat még nagyon távolinak látom..."

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség (EFA) hivatalos levélben fordult a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőségéhez, hogy engedje el a tokiói olimpiára Mohamed Szalah-t. Savki Garib, az egyiptomi U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már novemberben jelezte, hogy az idénre halasztott játékokon Szalah-val is számolna az együttesenként engedélyezett három túlkoros egyikeként. A tréner akkor azt mondta, a játékos szerepvállalásával megnőne az esélye annak, hogy az egyiptomi válogatott érmet szerez. Példaként említette Neymart, akivel a brazilok Rio de Janeiróban olimpiai bajnokok lettek.

Két mérkőzéssel megkezdődik ma este 21 órától a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője: a Real Madrid a Liverpoolt fogadja, a Manchester City pedig a Borussia Dortmundot.


Jégkorong

Fennállása legnagyobb sikerét érte el a DEAC jégkorongcsapata, miután a Magyar Kupa szombati döntőjében hosszabbítás után 5-4-re legyőzte a vendég Hydro Fehérvár AV19 csapatát. A hajdúságiak a magyar bajnokságban az FTC mögött másodikok lettek, az Erste Ligában pedig az elődöntőben estek ki, és most fennállásuk első MK-fináléját vívták a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött. A harmadik helyen a Ferencváros végzett.



Vízilabda

Akár magyar házidöntőre is sor kerülhet a férfi vízilabda Eurokupában, ugyanis a Szolnoki Dózsa fölényes, 20-12-es győzelmet aratott a Crvena zvezda vendégeként, míg az OSC hazai medencében 10-7-re verte a görög Vuliagmeni gárdáját.


Kosárlabda

A címvédő Sopron 80-57-re győzött Miskolcon a női kosárlabda NB I elődöntőjének második mérkőzésén, így kettős sikerrel jutott a fináléba. A soproniak huszadik alkalommal jutottak döntőbe a bajnokságban. Ellenfelük a Szekszárd lesz, amely ugyancsak 2-0-s összesítéssel búcsúztatta a Győrt.


Cselgáncs

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet, a 81 kilogrammos Ungvári Attila bronzérmet nyert a cselgáncsozók antalyai Grand Slam-viadalán. Tóth pályafutása során 23. alkalommal állhatott dobogóra World Tour-versenyen, Grand Slamen egy arany mellett harmadik ezüstjét szerezte. A magyar dzsúdós teljesítményével a tokiói kvalifikációs ranglistán a nyolcadikról a harmadik helyre ugrott előre. Az Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári - kontinentális szabadkártyával - ismét olimpiai kvótásnak tekinthető.



Röplabda

A Pénzügyőr 3-0-ra legyőzte vendégét, a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének első összecsapásán. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzését csütörtökön rendezik Kaposváron. A bajnoki döntőben az alapszakasz első és második helyezettje csapott össze, ráadásul ez a két együttes vívta a Magyar Kupa idei döntőjét is. Ott a fővárosiak 3-0-ra legyőzték a somogyiakat, és idénybeli két bajnokijukat is Jókay Zoltán együttese nyerte.


Kézilabda

A magyar női kézilabda-válogatott a címvédő Oroszországgal (ROC), valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával került egy csoportba az idén nyárra halasztott tokiói olimpia csoportkörének sorsolásán. Elek Gábor szövetségi kapitány együttese Franciaország ellen játssza első meccsét. Mindkét nem esetében az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe a két hatcsapatos csoportból.



A címvédő Győri Audi ETO KC 30-19-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén. A győriek rekordot jelentő, 54 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben. Ebben az időszakban 47 győzelem és hét döntetlen a mérlegük. A párharc visszavágóját szombaton rendezik.

A Siófok KC kettős győzelemmel jutott a női kézilabda Európa-liga négyes döntőjébe, miután 29-28-ra nyert az orosz Asztrahanocska ellen a negyeddöntő vasárnapi visszavágóján. Az orosz csapat lemondott pályaválasztói jogáról, így a párharc pénteki első mérkőzését is Siófokon rendezték, és 32-26-os hazai sikert hozott. A május 8-9-én sorra kerülő négyes döntő résztvevője lesz még a francia Nantes Atlantique, a román Minaur Baia Mare és a dán Herning-Ikast. Az elődöntő sorsolására kedden kerül sor, a torna helyszíne egyelőre nem ismert.

A Telekom Veszprém 41-27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót csütörtökön rendezik, a párharc továbbjutója a francia HBC Nantes vagy a lengyel Lomza Vive Kielce együttesével találkozik a negyeddöntőben. A MOL-Pick Szeged házigazdaként 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel csapatától, a visszavágót szerdán rendezik, a párharc továbbjutója a francia Paris Saint-Germain, vagy a szlovén RK Celje PL együttesével találkozik a negyeddöntőben.

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek