393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix: futamgyőzelmek, érmek, kupasikerek

10perc.hu
2021. 04. 19.
Sportmix: futamgyőzelmek, érmek, kupasikerek

A hétvégén egy pillanatra sem állt le a sportélet, és számos magyar siker mellett a nemzetközi színtéren is remek sportsikereknek tapsolhattak a szurkolók.

Forma-1

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat Imolában. A 23 éves pilótának ez az idei első, pályafutása során pedig a 11. futamgyőzelme. Verstappen mögött a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) zárt másodikként, míg a dobogó harmadik fokára az ugyancsak brit Lando Norris, a McLaren versenyzője állhatott fel. A vb két hét múlva, Portugáliában folytatódik.

A nagydíjat követően a versenybíróság két büntetést is kiosztott, ami befolyásolta a pontszerző helyeket. Egyrészt Lance Strollt 5 másodperccel, míg Kimi Räikkönent 40 másodperccel sorolták hátrébb, így a finn elveszítette a 9. helyét, és fernando Alonso megszerezte első pontját idén.

Végeredmény, Emilia Romagna Nagydíj: 1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 2:02:34.598 óra, 2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 22.000 másodperc hátrány, 3. Lando Norris (brit, McLaren) 23.702 mp h., 4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 25.579 mp h., 5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 27.036 mp h., 6. Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren) 51.220 mp h., 7. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 52.818 mp h., 8. Lance Stroll (kanadai, Aston Martin) 56.909 mp h., 9. Esteban Ocon (francia, Alpine) 1:05.704 p h, 10. Fernando Allonso (spanyol, Alpine) 1:06.561 p h. .

A vb-pontversenyek állása

Pilóták: 1. Hamilton 44 pont, 2. Verstappen 43, 3. Norris 27, 4. Leclerc 20, 5. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 16, 6. Sainz 14.
Konstruktőrök: 1. Mercedes 60 pont, 2. Red Bull 53, 3. McLaren 41, 4. Ferrari 34, 5. Alpha Tauri 7, 6. Aston Martin 6.


Kézilabda

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra, miután a pénteki 46-19-es sikert követően 41-12-re győzte le Olaszországot a selejtező visszavágóján, Érden. Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért rendezték a visszavágót is az Érd Arénában. A 25. női világbajnokságnak december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.


A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra    Fotó: MTI/Kovács Tamás


Rali

Az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantin Alekszandrov kettős nyerte a Mercarius rali országos bajnokság idei szezonjának első futamát, a vasárnapi Boldogkő-ralit. Az utolsó szakasz előtt még a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen norvég duó állt az élen a Citroënnel, azonban a kilencedik gyorsaságin ők defektet kaptak, így végül ötödikként zártak. Az abszolútban címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros végzett a második helyen a Ford Fiestával, míg harmadikként a Turán Frigyes és Bagaméri László, a Shell Helix Ultra csapatának kettőse lett. A rali ob idei második futamát, az Eger-ralit május 14-16-án rendezik.


Kosárlabda

A legutóbbi bajnok Jekatyerinburg nyerte meg a női kosárlabda Euroligát, miután az isztambuli négyes döntő fináléjában 78-68-ra legyőzte a spanyol Salamancát. A négyes döntőben szintén érdekelt Sopron Basket a kisdöntőben lépett pályára, és 64-58-ra alulmaradt a hazai pályán játszó Fenerbache ellen, így végül a negyedik helyen végzett.


A zsinórban harmadik négyes döntőjébe jutott soproniak ezúttal a negyedik helyen végeztek    Fotó: FIBA


Öttusa

Múlt heti ezüstje után bronzérmet nyert Kasza Róbert az öttusázók második szófiai világkupa-állomásán. Kardos Bence negyedik, Bereczki Richárd nyolcadik, Demeter Bence pedig kilencedik lett. A női versenyt Gulyás Michelle nyerte.


Cselgáncs

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján. A 26 éves magyar - aki biztos olimpiai indulónak tekinthető - a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a hozzá hasonlóan világbajnoki ezüstérmes török Mihael Zgankkal szállt szembe, és a hosszabbítás negyedik percében bemutatott külső horogdobással győzött. Az MTK sportolója a 2014-es montpellier-i kontinenstorna után másodszor állhatott fel az Eb-dobogó alsó fokára, míg 2016-ban Eb-ezüstérmes lett. Tóth Krisztián a magyar cselgáncssport 49. Eb-bronzérmét gyűjtötte be a Pavilhao Atlanticóban.


A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság zárónapján     Fotó: IJF


Labdarúgás

Megint elmaradt a bajnokavatás a magyar NBI-ben, ugyanis a Ferencváros csapata 0-0-s döntetlent játszott Kisvárdán, míg a Puskás akadémia 3-0-ra megverte az MTK gárdáját. A Fradi előnye 11 pont, és ha a keddi derbin győznek az Újpest ellen, meglesz a zöld-fehérek 32. bajnoki címe. Ugyanakkor az már biztos, hogy a felcsútiak idén is dobogón végeznek, és a tavalyi bronzérem után idén vélhetően a második helyen zárhatják a bajnokságot.

Több mint 50 év után ismét FA-kupa-döntőt játszhat a Leicester City, amely az elődöntőben a Southamptont verte meg 1–0-ra. A Wembley-ben rendezendő fináléban a Chelsea lesz az ellenfelük, miután a londoni kékek szintén 1-0-ra verték a Manchester City csapatát.


A Barcelona csapatkapitánya, Lionel Messi megborotválkozott a döntő tiszteletére, majd két találatával el is döntőtte a Spanyol Kupa fináléját     Fotó: Facebook/FC Barcelona


A spanyol Király-kupában a Barcelona a második félidőben 12 perc alatt négy gólt vágott az Athletic Bilbaónak, ezzel a katalánoké lett a trófea. A két csapat tizedszer vívott egymással Király-kupa döntőt, ezen természetesen tiszteletét tette a regnáló uralkodó, VI. Fülöp. A katalánok csapatkapitánya, Lionel Messi egy duplával járult hozzá csapata 4-0-s győzelméhez.

Megszerezte második gólját a török élvonalban szereplő Fenerbahcéban Szalai Attila, az isztambuliak magyar válogatott futballistája. A 23 éves védő - aki januárban a ciprusi Apollon Limasszoltól került a török klubhoz - a Basaksehir otthonában 2-1-re megnyert bajnokin csapata első gólját jegyezte egy szöglet után. A Fener sikerével két pontra van a listavezető Besiktastól.

Főkép forrása:
Amber PR

További cikkek