395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – El Classico, Final Four, kupadöntők

10perc.hu
2021. 04. 12.

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Labdarúgás

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 30. fordulójának csúcsrangadóján a Real Madrid hazai pályán 2–1-re legyőzte az FC Barcelonát. Győzelmének köszönhetően a Real Madrid pontszámban beérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Atlético Madridot és az élre ugrott – pontazonosság esetén először az egymás elleni eredmények számítanak, nem a gólkülönbség. A Barcelona ezzel szemben visszacsúszott a harmadik helyre és lépéshátrányba került.

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 30. fordulójában az éllovas Internazionale 1-0-ra legyőzte otthon a Cagliarit. A milánói kék-feketék egy újabb nagyon fontos mérkőzést nyertek meg, és a városi rivális előtt 11 pontos előnyben robognak tovább a bajnoki cím felé.

Kedden két visszavágóval folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője: a Chelsea az FC Portót, a Paris Saint-Germain pedig a címvédő Bayern Münchent fogadja úgy, hogy a párharc első felvonásán vendégként diadalmaskodott. Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Chelsea (angol)-FC Porto (portugál), Sevilla 21.00 (az első mérkőzésen: 2-0), Paris Saint-Germain (francia) - Bayern München (német) 21.00 (az első mérkőzésen: 3-2).



A címvédő és éllovas Ferencváros otthon 1-1-es döntetlen játszott a tabellán második Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján. A Puskás Akadémia így továbbra is nyeretlen a Ferencváros vendégeként: hét vereség mellett harmadszor ért el döntetlen. Öt fordulóval a zárás előtt a két együttes között változatlanul 13 pont a különbség, így az FTC még nem nyerte meg a bajnokságot.


Evezés

Az A döntőben szereplő mindkét magyar egység aranyérmet nyert vasárnap az evezős Európa-bajnokság zárónapján, az olaszországi Varesében. Galambos Péter az olimpiai programban nem szereplő, tíz indulót felvonultató könnyűsúlyú egypárban lett aranyérmes, míg az olimpiai programban szintén nem szereplő könnyűsúlyú kettesek versenyszámában a Szabó Bence, Furkó Kálmán alkotta magyar hajó lett első.


Kézilabda

A címvédő Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 24-21-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen a negyeddöntő hazai visszavágóján. A párharc egy héttel ezelőtti első meccsét 30-19-ra nyerte meg idegenben az ETO. A győriek rekordot jelentő, 55 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben. Ebben az időszakban 48 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.



Az orosz Rosztov-Don nagy meglepetésre nem jutott tovább a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, miután a norvég Vipers Kristiansand előbb 34-27-re győzött, majd a visszavágón 23-23-as döntetlen született. A négyes döntő tagja még a francia Brest Bretagne és az orosz CSZKA Moszkva: előbbi az ugyancsak francia Metz HB együttesét, míg utóbbi a román CSM Bucurestit búcsúztatta. A tornát május 29-30-án a Papp László Budapest Sportarénában rendezik.

A címvédő MOL-Pick Szeged lesz a bajnok Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében, miután a a szegediek az elődöntőben 41-21-re legyőzték a Veszprémi KKFT csapatát. A szigetszentmiklósi négyes döntő másik meccsén a Veszprém 43-26-ra verte a Balatonfüred gárdáját.


Sportlövészet

Péni István világklasszis eredménnyel végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett szám alapversenyének az élén, a döntőben azonban kikapott Sidi Pétertől Komáromban, az első 50 méteres Európa-bajnoki válogató-viadalon. A szám világranglistáját vezető Péni egészen nagyszerű, 1189 körös eredménnyel zárt 120 lövés után, ami országos csúcs és a világrekordtól is egy körrel jobb. Legnagyobb hazai vetélytársai szintén jól lőttek, Pekler Zalán 1183, Sidi pedig 1177 kört ért el. A fináléban kiélezett csatát vívott a két nagy rivális, Péni és Sidi, s a győzelem végül utóbbié lett, miután mindössze két tizedkörrel (458,5 kör-458,3 kör) jobbnak bizonyult az UTE puskásánál.


Kosárlabda

A házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd 68-55-re legyőzte a francia Carolo Basketet a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjének vasárnapi bronzmérkőzésén, ezzel a buboréktorna harmadik helyén végzett. A magyar bajnoki döntőbe is bejutott csapat legjobbja a 25 pontos Bonner lett. A Szekszárd az EK-bronzéremmel fennállása legnagyobb sikerét érte el. A kupát a spanyol Valencia szerezte meg.



A Szombathely fennállása során először hódította el a férfi kosárlabda Magyar Kupát, mivel a vasárnapi döntőben a Falco 67-64-re legyőzte a DEAC-ot a Ludovika Arénában. A bronzérem a szolnokiaknak jutott.


Súlyemelés

A moszkvai súlyemelő Európa-bajnokság zárónapján a férfiak plusz 109 kilogrammos kategóriájában Nagy Péter három nyolcadik helyet szerzett úgy, hogy lökésben megjavította országos rekordját. Nagy 404 kilogrammal zárt összetettben. Egyelőre kérdőjeles, hogy kvótát szerez-e a tokiói olimpiára. „Abszolút elégedett vagyok az eredményemmel, mert edzésen nem sikerült ennyit emelnem és a nyolcadik helyezés is egy remek pozíció, a magyar csapatból a legjobb" - nyilatkozta a viadal után az M1 aktuális csatornának a magyar sportoló. Nagy Péter úgy véli, május végén, június elején derülhet ki, hogy ott lehet-e a tokiói játékokon.


Öttusa

Kasza Róbert ezüstérmet nyert az öttusázók első szófiai világkupa-versenyén, ezzel értékes pontokat szerzett az olimpiai kvalifikációs rangsorban, akárcsak a tizedik Marosi Ádám. "Nagyon egyben volt a nap, csak az úszásommal nem voltam teljesen elégedett, szétcsúszott a technikám, de hát nem lehet minden tökéletes. A futásom is jó volt, a vívásban és a lövészetben nagyon tudtam koncentrálni, amire sokat készültem fejben. Összességében bőven elégedett vagyok, jó lenne, ha így tudnám folytatni. Még két jó versenyt kell csinálnom, hogy meglegyen az olimpiai kvóta" – mondta Kasza. A magyarok közül eddig Kovács Sarolta és Demeter Bence szerzett közvetlen kvótát a tokiói játékokra.



Vízilabda

Magyar házidöntőre kerül sor a férfi vízilabda Eurokupában, miután a legjobb négy közül az OSC és a Szolnok is könnyedén, kettős győzelemmel jutott tovább. A Tisza-parti együttes a szerb Crvena zvezda vendégeként hét góllal, 15-8-ra diadalmaskodott. Az OSC a visszavágón, egy végig kiélezett mérkőzésen diadalmaskodtak 11-9-re. A finálé első mérkőzését április 24-én rendezik, míg a visszavágóra május 8-án kerül sor. A második számú európai kupában korábban egyszer, 1997-ben rendeztek magyar döntőt, akkor az Újpest hódította el a trófeát a Ferencvárossal szemben.

Főkép forrása:
Facebook/Real Madrid

További cikkek