392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – BL-meglepetések, sorsolás, bajnoki cím

10perc.hu
2021. 04. 14.
Sportmix – BL-meglepetések, sorsolás, bajnoki cím

Számos sporteseményre került sor, ráadásul több helyen magyar érdekeltségű siker született. Jöjjön a szokásos sportösszefoglaló.

Labdarúgás

A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a legutóbbi döntős Paris Saint-Germain vendégeként, de idegenben lőtt kevesebb gólja miatt – összesítésben 3-3 – kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A másik ágon a Chelsea jutott tovább a Porto ellenében – összesítésben 2-1 –, annak ellenére, hogy a portugálok nyerni tudtak Londonban, ám az 1-0-s sikerük kevésnek bizonyult. A Paris Saint-Germain a Manchester City-Borussia Dortmund, míg a Chelsea a Real Madrid-Liverpool párharc győztesével találkozik. A másik két negyeddöntős mérkőzést ma rendezik.

Edzésbe állt Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása, aki három héten belül már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Szoboszlai – aki így vélhetően nem marad le az Európa-bajnokságról – tavaly decemberben írt alá a német bajnokságban második, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzighez, amelynél azonban sérülése miatt egyelőre nem tudott pályára lépni.


Futsal

A magyar futsalválogatott 5-2-es vereséget szenvedett a fehérorosz csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi zárásán, így csoportja harmadik helyén zárt és lemarad a kontinenstornáról. A 2022-es Eb-nek Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.



Röplabda

Története első bajnoki aranyérmét szerezte meg a Pénzügyőr férfi röplabdacsapata, amely az Extraliga döntőjének negyedik összecsapásán harmadszor is – ezúttal 3-1-re – legyőzte a Kaposvárt. A PSE a mostani idényben mindent vitt, ugyanis márciusban a Magyar Kupában is megvédte címét. A korábban a Vasas női csapatával négyszeres bajnok Jókay Zoltán – Bizik László, Havasi Gyula, Botos Ferenc, Nyári Sándor és Sasa Nedeljkovic után – a hatodik olyan edző, aki férfi és női bajnoki címet is tudott nyerni.


Kézilabda

A címvédő Győri Audi ETO KC a francia Brest Bretagne csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, május 29-én, a másik ágon pedig a norvég Vipers Kristiansand és az orosz CSZKA Moszkva játszik egymással. A magyar és a francia csapat eddig hatszor találkozott egymással, három győri siker mellett háromszor döntetlen volt a végeredmény. A mostani szezon csoportkörében, szeptember végén Franciaországban 25-25-re, januárban pedig az Audi Arénában 27-27-re végzett a két együttes.


Tenisz

Fucsovics Márton 102 percig tartó mérkőzésen 6:3, 6:4-re kikapott Lorenzo Sonegótól, így az első fordulóban búcsúzott kedden a 2,1 millió dollár (631 millió forint) összdíjazású monte-carlói férfi tenisztornától.



Vitorlázás

Berecz Zsombor a második versenynap két futamát követően a második helyre került a portugáliai Finndingi Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvótás, 2018-ban világbajnok magyar vitorlázó, aki címvédőként érkezett Vilmourába, a harmadik futamot a nyolcadik, a negyediket pedig a tizedik helyen zárta, viszont a spanyol Joan Cardena remekelt, mindkét futamot megnyerte, amivel Berecz elé került összesítésben.

Főkép forrása:
Facebook/PSG

További cikkek