394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – az elmúlt hétvége legfontosabb eseményei

10perc.hu
2021. 01. 11.

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Jégkorong

A Hydro Fehérvár AV19 1-0-ra nyert a Bolzano otthonában az osztrák jégkorongligában, és ezzel a tabella élére állt. A két csapat azonos pontszámmal állt a rangadó előtt, a dél-tiroliak abban voltak jobbak, hogy hat találkozóval kevesebbet játszottak. A fehérváriak péntek este még Innsbruckban léptek jégre és nyertek, majd szombat délelőtt buszoztak át Bolzanóba. Nagy csatát hozott a meccs, a 33. percben Bartalis István emberhátrányban talált be. Később kiderült, ennyi is elegendő volt a fontos sikerhez.


A magyar válogatott egy győzelem és két vereség után a hatodik helyen zárt    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Vízilabda

A görög válogatott nyerte a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjét, miután a debreceni torna döntőjében magabiztosan, 12-7-re legyőzte a montenegrói csapatot. A bronzérmet az olaszok szerezték meg, miután 9-8-ra verték Spanyolországot. A magyar válogatott végül hatodik lett, ugyanis a helyosztón kikapott 9-7-re a szerbektől.  A torna első három helyezettje - a görög, a montenegrói és az olasz válogatott - bejutott a világliga nyári, Grúziában sorra kerülő Szuperdöntőjébe.


A Ferencváros simán verte a BL-ben román ellenfelét, így továbbra is minden esélye megvan a csoportból való továbbjutásra     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Kézilabda

A hétvégén remekeltek a magyar női kézilabda csapatok a nemzetközi kupákban. A Bajnokok Ligája csoportkörében a címvédő Győri Audi ETO KC 17 góllal, 37-20-ra győzött a román SCM Ramnicu Valcea otthonában. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 46 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, és az elmúlt három évben 41 győzelem és öt döntetlen a mérlegük. A BL-csoport másik magyar gárdája, a Ferencváros 31-27-re legyőzte a vendég CSM Bucuresti csapatát. Az öt győzelemmel és három vereséggel álló Ferencváros szombaton a dán Esbjerget fogadja, a hét sikerrel és két döntetlennel rendelkező Győr pedig vasárnap az ugyancsak dán Odense vendége lesz. A Siófok KC házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott az orosz Kubany Krasznodar csapatával a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában.


Tenisz

Három magyar játékos is megkezdte a szereplését az idei Australian Open selejtezőjében. Közülük egyedül Babos Tímea vette az első akadályt, miután 6-3, 6-3-ra legyőzte az orosz Marina Melnyikovát. Gálfi Dalma három szettben kikapott a szintén orosz Anna Kalinszkajától (6-4, 6-7, 6-3), míg Jani Rékát az indiai Ankita Raina verte 6-2, 6-2-re. Babos kedden lép ismét pályára, és a főtáblára jutáshoz még két győzelemre van szüksége. A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a február 8-án rajtoló Grand Slam-tornán.


Lionel Messi 130. alkalommal duplázott az FC Barcelona játékosaként     Fotó: Facebook


Labdarúgás

A spanyol labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában Lionel Messi 130. alkalommal duplázott az FC Barcelona játékosaként. A katalánok 4-0-ra nyertek a Granada otthonában, a csapatkapitány az 502. élvonalbeli meccsén a 454. és a 455. bajnoki gólját szerezte. A Barcelona játékosaként eddig 130-szor duplázott, ebből 92 alkalommal a La Ligában. A Barca klasszis futballistája 11 találattal átvette a vezetést a La Liga góllövőlistáján. A spanyol gólkirályi címet korábban hét alkalommal érdemelte ki.


Amerikai sportok

NFL: a New Orleans Saints 21–9-re legyőzte a Chicago Bearst az NFL rájátszásának wild card körében, és a főcsoport-elődöntőben a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneersszal találkozik. Az AFC-ben meglepetés született, a Cleveland Browns kiejtette a Pittsburgh Steelerset: a vége 48–37 lett a Brownsnak, amely a következő körben a címvédő Kansas City Chiefshez látogat.

NBA, alapszakasz: Ezúttal a Nyugati főcsoport csapatai örülhettek, hiszen csak ők arattak sikert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A győztesek között ott található a liga pillanatnyi legjobb mérlegét (8, 3) felmutató Los Angeles Lakers, valamint a Golden State Warriors (6, 4) is, de hatalmas csatában a másik los angelesi gárda, a Clippers is diadalmaskodott a Chicago Bulls ellen.

Eredmények - Detroit Pistons–Utah Jazz 86–96, Los Angeles Clippers–Chicago Bulls 130–127, Brooklyn Nets–Oklahoma City Thunder 116–129, New York Knicks–Denver Nuggets 89–114, Houston Rockets–Los Angeles Lakers 102–120, Minnesota Timberwolves–San Antonio Spurs 96–88, Golden State Warriors–Toronto Raptors 106–105.


A Nyugati főcsoport csapatai legyőzhetetlenek volt az elmúlt hétvégén     Fotó: NBA


NHL: A koronavírus-járvány miatt megrövidített programmal és új csoportbeosztással, valamint átalakított rájátszással szerdán kezdődik a 2020/21-es szezon az észak-amerikai profi jégkorongligában. Az előző idény márciusban félbeszakadt, a rájátszást emiatt csak késő nyáron és szeptemberben tudták megrendezni zárt kapuk mögött, úgynevezett buborékban, Edmontonban, illetve Torontóban, így aztán a mostani kiírás sem tudott elkezdődni a hagyományos októberi időpontban. Ezért ezúttal nem 82, hanem csak 56 találkozót vívnak a csapatok az alapszakaszban.

A rövid holtidényben nem volt jelentősebb játékosmozgás, sztárok alig váltottak klubot. Visszavonult többek között két legendás játékos, a háromszoros Stanley Kupa-győztes Justin Williams, valamint a kétszeres bajnok Corey Crawford. Utóbbi annak ellenére, hogy októberben két évre szóló 7,8 millió dolláros szerződést kötött a New Jersey Devilsszel.

Főkép forrása:
Fehérvár AV19

További cikkek