392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Rudolf Péter közbelépett, megszakadt a Kabaré tapsrendje

10perc.hu
2023. 05. 18.
Rudolf Péter közbelépett, megszakadt a Kabaré tapsrendje

Idén Igó Éva Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész kapta az Iglódi István-emlékgyűrűt.

Meglepetéssel zárult a Vígszínház Kabaré című előadása 2023. május 16-án a Vígszínházban. A tapsrend közben ugyanis Iglódiné Fábry Zsuzsa és Rudolf Péter ünnepélyesen bejelentette, hogy idén Igó Éva Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész kapja az Iglódi István-emlékgyűrűt – adta hírül a Vígszínház közösségi oldala.

Iglódi Istvánról, a Pesti Magyar Színház – korábbi Nemzeti Színház – 2009-ben elhunyt igazgatójáról elnevezett díjat özvegye, Iglódiné Fábry Zsuzsa alapította 2011-ben, hogy ezzel is ápolja férje emlékét. Az elismerést minden év májusában olyan színművésznek adják át, aki szoros kapcsolatban volt a legendás színésszel, színházigazgatóval, rendezővel.


Igó Éva a Kabaré című előadás tapsrendje közben vehette át az emlékgyűrűt      Fotó: facebook/Vígszínház


Az Iglódi-emlékgyűrűt az alapítás óta Kubik Anna, Rancsó Dezső, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Soltész Bözse, Méhes László, Pápai Erika, Őze Áron, Gregor Bernadett és Cserna Antal vehették át. A díjátadás az utóbbi években teljes titokban szerveződik, így a díjazott valóban csak az átadás pillanatában tudja meg, hogy ő kapta az elismerést.

Igó Éva a Kabaré című előadás tapsrendje közben vehette át az emlékgyűrűt. Iglódi István többször rendezte Igó Évát, többek között a Vígszínház 1987-ben bemutatott Csókos asszony című előadásban, amiért a művésznő elnyerte az Emerton-díjat. A közös munkák során mély és meghatározó szakmai kapcsolat alakult ki közöttük.

Főkép forrása:
Facebook/Vígszínház

További cikkek