EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Rövidesen a mozikban a Hét kis véletlen!

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: port.hu

Májustól 20-tól vetítik országszerte Gothár Péter új filmjét, amelyet azonban a budapesti Művész és Toldi moziban, valamint több vidéki filmszínházban már május 13-tól láthat a közönség.

Rövidesen műsorra tűzik a mozik Gothár Péter új alkotását, a Hét kis véletlen filmet. A filmdráma egy pesti család életét követi nyomon többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozik. Érzékeny alkotás, amely egyfajta "zenés képeskönyv" finom humorral átszőve.

A történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet. Gothár Péter úgy véli, a film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet.


A film főhőse egy kórust szívvel-lélekkel vezető asszony, akit Rezes Judit alakít    Fotó: port.hu


A főszereplők – Rezes Judit, Mészáros Máté, Börcsök Olivér és Mészáros Blanka – mellett a filmben Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István tűnik fel. A forgatókönyvet Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária volt. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.