393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Rövidesen a mozikban a Hét kis véletlen!

10perc.hu
2021. 05. 05.

Májustól 20-tól vetítik országszerte Gothár Péter új filmjét, amelyet azonban a budapesti Művész és Toldi moziban, valamint több vidéki filmszínházban már május 13-tól láthat a közönség.

Rövidesen műsorra tűzik a mozik Gothár Péter új alkotását, a Hét kis véletlen filmet. A filmdráma egy pesti család életét követi nyomon többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozik. Érzékeny alkotás, amely egyfajta "zenés képeskönyv" finom humorral átszőve.

A történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet. Gothár Péter úgy véli, a film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet.


A film főhőse egy kórust szívvel-lélekkel vezető asszony, akit Rezes Judit alakít    Fotó: port.hu


A főszereplők – Rezes Judit, Mészáros Máté, Börcsök Olivér és Mészáros Blanka – mellett a filmben Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István tűnik fel. A forgatókönyvet Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária volt. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.

Főkép forrása:
port.hu

További cikkek