EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

A Renault egyre jobb a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon

Sport
Forrás: f1világ.hu
2 éve
Kiemelt kép: renaultsport.com

A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo szerint a Mugellóban nyújtott erős teljesítmény a bizonyíték arra, hogy a francia istálló autója egyre jobb teljesítményt nyújt a nagy leszorítóerőt igénylő helyszíneken.

Az enstone-i gárda Spa-Francorchamps-ban és Monzában, a motorigényes helyszíneken igazán erős formát mutatott, a Toszkán Nagydíj előtt viszont a Renault nem volt annyira optimista, nem tudták ugyanis, az R.S.20-as versenygép mennyire lesz majd ütőképes a nagyobb leszorítóerőt igénylő olasz pályán.
Ricciardo végül kiváló versenyt futva a 4. helyen ért célba, az ausztrál pedig azt mondja, ez annak a jele, hogy autójuk lassan minden típusú pályán ütőképes, írta az f1vilag.hu

„Egy kicsit talán szomorúak lehetünk, hogy ennyire közel kerültünk a dobogóhoz, de ha megnézzük a teljesítményt, ez mégiscsak egy olyan pálya volt, ahol nem számítottunk arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk” – fogalmazott a Renault versenyzője.

„Nagyobb leszorítóerőre van itt szükség, és ezen a téren nem voltunk különösebben erősek. Barcelona, illetve az ilyen típusú pályák nem tartoznak az erősségeink közé, most mégis sikerült fejlődést mutatni.”

„Szerintem ez igazán biztató, és optimizmussal tölt el bennünket a soron következő, nagyobb leszorítóerőt igénylő pályákra. Úgy tűnik, egyre jobban állunk az autóval. Persze még szoros a küzdelem, de szerintem vasárnaponként egészen szolid a versenytempónk. Ha tehát a mezőny elejébe kvalifikáljuk magunkat, jó helyzetben lehetünk.”