EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Remek tempó, versenyképes köridő – Gyári BMW-vel tesztelt Kovács Bálint

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: H-Moto Team

A H-Moto Team pilótája a BCC Alpha Van Zon BMW-vel készült az idei IDM-szezonra három napon keresztül a spanyolországi Cartagenában.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul – az IDM Superbike kategóriájában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság legjobb csapatával: Bálint gyári szerződéssel rendelkezik az Alpha BMW-vel.

Az elmúlt napokat Spanyolországban töltötte a 21 éves motoros, ahol három napon keresztül tesztelte a 2023-as BMW-t. Cartagenában ott volt a teljes csapat, így többek között a többszörös IDM bajnok, Ilja Mikhalcsik, a korábbi WSBK versenyző, Leandro „Tati” Mercado, valamint a korábbi Red Bull Rookies Cup győztes, tavalyi ezüstérmes Florian Alt is.

Bálint a csapattal és a motorral is szinte azonnal összebarátkozott, az első körök után egyből komfortos volt számára az üléspozíció, a kezelőszerveket tökéletesen el tudta érni, kijelenthető, hogy a 190 cm magassága semmilyen problémát nem jelentett a teszt alatt.


A 21 éves motoros három napon keresztül tesztelte a 2023-as BMW-t a spanyolországi Cartagenában     Fotó: H-Moto Team


„Nagyon hamar megtaláltam mindenkivel a közös hangot, és ami a leglényegesebb, az új szerelőmmel és a motorral is egészen összecsiszolódtam. A harmadik nap délelőttjén megfutottam a leggyorsabb időmet is, így második lettem a hat Alphás motor közül. Összességében a három nap alatt megtaláltuk a megfelelő beállításokat, különböző körülmények között teszteltük a motort” – fogalmazott Kovács Bálint.

A versenyző számára nincs pihenés, ugyanis rövidesen utazik Le Mans-ba, hogy részt vegyen az EWC hivatalos tesztjén. Az IDM idei szezonja május 12-14-én a Sachsenringen indul, és szeptember 24-én fejeződik be a Hockenheimringen.