393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Rebrov a sivatagba, Stöger a Fradiba!

10perc.hu
2021. 06. 07.
Rebrov a sivatagba, Stöger a Fradiba!

A bajnok Ferencvárostól pénteken távozott Szerhij Rebrov vezetőedző az egyesült arab emírségekbeli al-Ain labdarúgócsapatához szerződött, míg a zöld-fehérek kispadjára az osztrák Peter Stöger ülhet le.

Úgy tűnik, véget ért a Ferencváros labdarúgó csapatának vezetőedző posztja körül kialakult történet. Az eddigi vezetőedző, Szerhij Rebrov pénteken távozott a klubtól, és mára kiderült, hogy Dzsudzsák Balázs korábbi klubjához, az egyesült arab emírségekbeli al-Ain labdarúgócsapatához szerződött.

Az ukrán szakember a zöld-fehér klub egyik, ha nem a legsikeresebb edzőjeként távozott, hiszen 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült az FTC kispadján, sorozatban három bajnoki címet nyert, és 2019-ben az Európa-liga, majd 2020-ban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt a csapattal. A legutóbbi bajnoki szezonban a csapat a jelenlegi, 12 csapatos rendszerben rekordot jelentő 78 ponttal zárt, és a kapott gólok tekintetében (22) is csúcsot döntött.

A fentiek ismeretében nem lesz könnyű dolga utódának, az osztrák Peter Stögernek, már akkor sem, ha csak megközelíteni akarja Rebrov eredményeit. Stöger a fradi.hu portálnak elmondta, több országból volt ajánlata, de a Fradit választotta, mert kifejezetten szeret nagy, tradicionális egyesületeknél dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő és kifejezetten nagy szurkolói bázisa van az együttesnek.



„Valóban nagy feladat vár rám, én is láttam, ahogyan az együttessel a BL-ben szerepeltek. De úgy gondolom, hogy nagyon sikeres úton van a csapat, megvan a kellő önbizalma, ezért minden adott, hogy együtt is megfeleljünk a kihívásoknak" - nyilatkozta az 55 éves edző, aki kifejezetten támadó szellemű csapatot ígér a szurkolóknak.

Persze Stöger sem akárki a szakmában, hiszen egyrészt játékosként 65-ször szerepelt az osztrák válogatottban, 15 éves profi pályafutása során megfordult az Austria Wien, a Tirol Innsbruck és Rapid Wien együttesében is, a két bécsi csapattal összesen négy bajnokságot nyert és öt osztrák Szuperkupa-győzelmet aratott. Az Austria Wiennel háromszor lett Osztrák Kupa-győztes, a Rapiddal szerepelt a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében.

Edzőként az Austria Wiennel bajnokságot és Osztrák Kupát nyert, az 1. FC Köln gárdáját másodosztályú bajnokként segítette feljutáshoz, majd nemzetközi kupaszerepléshez, később pedig a hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund élére került, amellyel bejutott a Bajnokok Ligájába. Az előző szezonban pedig ismét nemzetközi kupaszerepléshez segítette az Austria Wient.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek