392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Real Madrid–Liverpool: A spanyol csapat került a legjobb nyolc közé

10perc.hu
2023. 03. 15.
Real Madrid–Liverpool: A spanyol csapat került a legjobb nyolc közé

A Real Madrid a Liverpoolt látta vendégül a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A hazai pályán 5-2-es vereséget szenvedő Liverpoolnak a Santiago Bernabeu Stadionban kellett csodát tennie a címvédő Real Madrid ellen, hogy kivívja a továbbjutást.

A Liverpoolnak háromgólos vezetésre volt szüksége a rendes játékidő lefújásáig, hogy legyen esélye a hosszabbításra. Erre viszont a két csapat közös története során még nem volt példa, legalábbis a Santiago Bernabéu Stadionban.

Jürgen Klopp csapatának - a Realtól elszenvedett vereség után - jó sorozata volt a Premier League-ben. A legutóbbi három mérkőzésen maradtak veretlenek, sőt, a harmadikon 7-0-ra verték a Manchester United együttesét.

A két csapat nagyon bekezdett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján. A második meccs elején a spanyol együttes dolgozott ki komolyabb helyzeteket. Az angolok kapusa, Alisson 20 percen belül két hatalmas bravúrt mutatott be, először Vinícius közeli bombáját védte reflexmozdulattal, majd Camavinga távoli kísérleténél nyújtózott óriásit.

Az első félidőben nem született gól, így a csapatok 0:0-val vonultak az öltözőbe.

A második félidő 78. percében Camavinga passzát Benzema elől Van Dijk elsodorta, az ötösön Vinícius hatalmas lyukat lő, elesik, de a földön ülve ballal még középre tud passzolni. Karim Benzema pedig kissé jobbról a kapu közepébe lövi a labdát.

Ezzel  a góllal 1:0-ra (összesítésben 6:2) nyeri a párharcot a Real Madrid, amivel bejut a legjobb nyolc közé.

Főkép forrása:
DPPI Medis (Ian Stephen / ProSportsImages)
Címkék:
#Liverpool FC

További cikkek