393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Rakonczay elindult a nagy kalandra

10perc.hu
2021. 01. 10.
Rakonczay elindult a nagy kalandra

A kétszeres Guinness-rekorder belevágott a következő nagy kalandjába, és ő lehet az első olyan hajós a világon, akinek állva hajtott szörfdeszkával sikerül áteveznie az Atlanti-óceánt.

Gran Canaria szigetének déli partjáról ma elindult Rakonczay Gábor extrémsportoló, hogy egy speciális szörfdeszkán állva evezze át az Atlanti-óceánt. A kétszeres Guinness-rekorder Pasito Blanco kikötőjéből a kijárási titalom lejártát követően vágott neki az Antiguáig tartó 5200 kilométeres távnak. A hatszoros óceánátkelő hajós egy saját maga által tervezett és épített, 5,5 x 1,5 méteres, merev testű SUP-pal teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül próbálja meg teljesíteni a különleges expedíciót, amelyet 55-65 naposra tervez.



Elmondása alapján naponta átlagban 80 kilométert szeretne megtenni. Kommunikációs eszközként két műholdas telefon és három nyomkövető segíti, ezen kívül víztisztító, valamint vészhelyzet esetére egy mentőtutaj is a rendelkezésére áll, akár egy hónapra elegendő élelemmel. Rakonczay lehet az első olyan hajós a világon, akinek állva hajtott szörfdeszkával sikerül áteveznie az Atlanti-óceánt.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek