393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rácsok mögött hal meg a soroksári futónő gyilkosa?

10perc.hu
2022. 02. 10.

Tényleges életfogytiglant kezdeményez az ügyészség az ügyben, ugyanis a tettes már többszörösen visszaeső bűnöző.

Sokáig tartotta izgalomba egy majd nyolc évvel ezelőtt történt gyilkosság a közvéleményt, amikor 2013. szeptember 25-én az esti órákban meggyilkoltak, megerőszakoltak és kifosztottak egy futónőt. A nyomozás többször vakvágányra került, ám végül sikerrel járt a Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan férfival szemben.

A Fővárosi Törvényszék tavaly október 15-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak, valamint kifosztás bűntettében, amelyért - mint többszörös visszaesőt - fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a férfi legkorábban a szabadságvesztésből letöltött 35 év leteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokú tárgyalás ítéletére még várni kell, ám az ügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezi a gyilkossal szemben, valamint kezdeményezte a védelmi fellebbezések egyidejű elutasítását. A vádlott továbbra is letartóztatásban várja a másodfokú eljárás lefolytatását.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek