EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Profiboksz: történelmet írt Saul Álvarez, ő az első vitathatatlan bajnoka a nagyközépsúlynak

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: skysports.com

Parádés kiütéssel lett Canelo az első mexikói bunyós, aki minden nagy szervezet vb-övét begyűjtötte egy súlycsoporton belül, és a mostani teljesítményével is igazolta, miért őt tartják ma a súlycsoportoktól függetlenül a legjobb profi ökölvívónak.

Amióta négy nagy és számos kisebb és nagyobb világszervezet található a profi ökölvívásban, még sosem fordult elő nagyközépsúlyban, hogy a WBO, a WBC, a WBA és az IBF világbajnoki övéért lépjen szorítóba két regnáló bajnok. Most azonban a Las Vegas-i MGM Grand Garden ringjében összecsapott egymással a WBO, WBC, WBA öveket birtokló Saul „Canelo” Alvarez és az IBF világelső amerikai Caleb Plant.

A ringcsatának egyértelműen a mexikói Álvarez volt az esélyese, ám amerikai ellenfele remek taktikával sokáig nagyon jól tartotta magát. Egészen a 11. menetig mindent kielégítő összecsapást láthatott a közönség, amikor Canelo ritmust váltott, és előbb padlóztatta Plantet, majd a szorítón végig verve végül lefiniselte.


Plant - balra - egészen a 11. menetig remekül kitartott Álvarez ellen, ám a mexikói világsztár végül idő előtt lezárta kettejük történelmi meccsét     Fotó: skysports.com


A vezetőbíró leléptette a feltűnően szédelgő amerikait, és kihirdette Alvarez kiütéses győzelmét. A pontozólapok alapján egyértelmű volt, hogy a meccset pontozással is a mexikói nyerte volna, ugyanis  96-94, 97-93, 98-92 arányban mindhárom pontozónál vezetett Plant leléptetésénél.

Ezzel a győzelmével kétszeresen is történelmet írt Saul Álvarez, hiszen egyrészt ő az első vitathatatlan bajnoka a nagyközépsúlynak, másrészt ő az első mexikói bunyós, akinek sikerült a négy nagy szervezet vb-övét egyszerre birtokolni. Ráadásul a mostani teljesítményével is igazolta, miért őt tartják ma a súlycsoportoktól függetlenül a legjobb profi ökölvívónak.