395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Premierekkel készül a nyári szezonra a Gyulai Várszínház

10perc.hu
2021. 04. 22.

Elek Tibor, a teátrum igazgatója elmondta, hogy az öt új bemutató közül három ősbemutató lesz Gyulán.

Csaknem ötven előadással és öt új bemutatóval készül a Gyulai Várszínház az idei, 58. évadra, amelyet június 25. és augusztus 19. között rendeznek meg. A premierek közül egyet teljesen saját fejlesztésben valósítanak meg Mi volnék nélküled? - Jászai Mari emlékezete címmel, négyet más színházakkal koprodukcióban.

Mint a teátrum igazgatója, Elek Tibor elárulta, idén hat fesztivállal készülnek: a Shakespeare Fesztivált 16. – csak magyar társulatokkal, "Shakespeare, amikor magyar" alcímmel rendezik meg június 28. és július 4. között –, az Erdélyi Hetet negyedik alkalommal rendezik meg, a nemzeti klasszikusok életművét bemutató programsorozatuk középpontjában pedig Szabó Magda munkássága áll.

Az igazgató hangsúlyozta: idén is kiemelt figyelmet fordítottak a nemzeti azonosságtudatot erősítő történelmi drámák mellett a kortárs szerzők műveinek bemutatására, ahogyan a fiatal korosztály megszólítására is. A legkisebbeket bábszínházi előadással és ifjúsági darabokkal várják, a nagyobbakat több kötelező olvasmány színházi adaptációjával (Tóték, Az ember tragédiája, Rómeó és Júlia) próbálják a nézőtérre csalogatni.

A zenei fesztiválok között a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivált és a Gyulai Vár Blues Fesztivált rendezik meg, emellett idén ünnepli tizedik jubileumát az Irodalmi Humorfesztivál. Elek Tibor hangsúlyozta, bíznak abban, hogy június végére valamennyi járványügyi korlátozást feloldják, előadásaikat a hatályos szabályok szerint tartják meg.

Főkép forrása:
Facebook/Operaház/Kummer János

További cikkek